Honda Elektrikli Otomobil Yatırımlarına Devam Ediyor

Honda Elektrikli Otomobil Yatırımlarına Devam Ediyor

​​​​​​​Honda elektrikli otomobiller için yatırım yapmaya devam ediyor. Honda’nın Çin de bulunan otomobil üretim ve satış mağazası olan GAC Honda Automobile, elektrikli otomobil üretimi için yeni bir fabrika inşaatına başladığını açıkladı.

Honda elektrikli otomobiller için yatırım yapmaya devam ediyor. Honda’nın Çin de bulunan otomobil üretim ve satış mağazası olan GAC Honda Automobile, elektrikli otomobil üretimi için yeni bir fabrika inşaatına başladığını açıkladı.

Honda, tesisin üretim kapasitesinin yıllık yaklaşık olarak 120.000 adet olacağını ve üretime 2024 yılında başlanmasının planlandığını duyurdu. Tesisin başlangıç maliyetinin 3.49 milyar yuan (yaklaşık 525 milyon dolar) olduğunu da belirtelim.

Nisan ayında düzenlenen toplantıda Honda’nın global vizyonuna yönelik bir adım atmak isteyen firma Çin’deki tesisi hayata geçirmeye karar verdi. Elektrikli otomobil ürün gamını genişletmeyi amaçlayan Honda, yatırımlarını büyüterek ne kadar istekli olduğunu göstermiş oluyor.

Yeni tesis Çin’in Guangzhou şehrinde, 400.000 m2 büyüklüğündeki bir alanda kurulacağını söyleyelim. Tesisin üretim kapasitesinin ise yıllık 120.000 adet olması hedeflenirken, üretime 2024 yılında başlanması planlanıyor.

İleri teknoloji üretim fırsatı sunacak fabrikanın verimli, akıllı ve düşük karbonlu olarak faaliyet göstermesi için çalışmalar hızla devam ediyor. Honda, 2050 yılına kadar sıfır karbon hedefinin gerçekleştirmek için elektrikli otomobil çalışmalarını hızlandırmayı planlıyor.