Ferrari’de Güncellemeler Çok Hızlı Gelecek!

Ferrari’de Güncellemeler Çok Hızlı Gelecek!

Ferrari, son zamanlarda hangi alanlarda eksik olduğunu ve nasıl gelişeceğini daha iyi anlamaya başladı. Gelişim stratejisinde değişiklik kararı alan marka kısa vadede SF-23'te birçok güncelleme ile karşımıza çıkacak.

Ferrari, son zamanlarda hangi alanlarda eksik olduğunu ve nasıl gelişeceğini daha iyi anlamaya başladı. Gelişim stratejisinde değişiklik kararı alan marka kısa vadede SF-23'te birçok güncelleme ile karşımıza çıkacak.

Ferrari, beklenenin çok da gerisinde karşımıza çıkan 2023 yılında durumu tersine çevirebilmek adına SF-23'ün gelişimini hızlı bir şekilde tamamlayacak. Bu bağlamda, 2023 F1 aracının gelişimi için ayrılan bütçenin çoğunun yaz tatiline kadar kullanılması planlananlar arasında yer alıyor.

Maranello'daki mühendislerin araca dair daha iyi fikir edinmesinin ardından böyle bir karar alındı. Bu kapsamda Avusturya'da ERS'de değişiklik yapılarak elektrik gücü yönetiminde farklı bir yol takip edilecek.

Avusturya'da her ne kadar Sprint formatı sebebi ile sıralamalardan önce tek bir antrenman seansı bizlerle buluşacak. Bu yeniliğin testi yapılacak. Maranello bunun dışında, 2024 aracında faydalı olacağına inandığı adımlar da atacak.

Maranello'dan gelen bilgiler doğru ise Ferrari SF-23'ü daha ileriye götürecek adımlar ile karşımıza çıkıyor. Bu sebeple önümüzdeki yarışlarda gelişim yarışı da oldukça hızlı olacak.

Takım Patronu Fred Vasseur'un Kanada GP'de söyledikleri, bu iddiaları da güçlendiriyor. Vasseur, her yarış bazı teknik yenilikler gerçekleşeceğini ifade etti ve Monza'ya kadar bunun devam edeceğini bizlere söyledi.

Kanada GP'de atılan tüm bu adımlar son adımdan ziyade, gelecekteki adımlardan önce de pozitif işaret olduğunu bizlere gösteriyor. Ferrari, Kanada'da SF-23'ü hem performans hem de lastik yönetimi açısından yeni bir seviyeye taşımıştı. Ferrari sürücüleri, geriden başladıkları yarışta performans kaybetmeden ilerledi.

Gilles Villeneuve pistinin, Melbourne ve Bakü gibi lastik yönetimi açısından Ferrari markasının lehine olduğu kabul ediliyor. Barselona'da yapılan Pirelli testlerinde elde edilen veriler Ferrari markası için oldukça önemli ve markanın güçlenmesine katkı sağladığı düşünülüyor ve büyük katkı sağlıyor. Benzer ancak daha ileri bir tasarım ile karşımıza çıkan Aston Martin, Kanada GP'de aracın sidepod üzerinde yer alan güncellemelerini de sürdürdü. Ferrari markasının ilk verilerin doğru çıkmasının ardından bu bölümde güncellemeleri sürdürmesi de beklenenler içerisinde yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Avusturya'da hibrit sistemde yer alan elektrik enerjisi üretimi sırasında karşımıza çıkacak değişiklikten farklı olarak tabanda, olası dalgalanma sorunlarını azaltmaya yardımcı yeni bir taban güncellemesi yapılması beklenenler arasında yer alıyor. Elektrik gücünde yapılacak bu değişikliğin, çekişte SF-23 modeline de yardımcı olacağını ifade edelim.

Ferrari, geçtiğimiz yıl karşımıza çıkan Avusturya GP'de Red Bull'u kendi evinde mağlup etmişti.