Elektrikli SUV Nio EC7 Tanıtımı Yapıldı

Elektrikli SUV Nio EC7 Tanıtımı Yapıldı

​​​​​​​Otomobil üreticisi Nio, EC7 olarak adlandırdığı elektrikli SUV modelinin tanıtımını yaptı. EC7, birçok özellik barındırıyor ve bu özelliklerin karşılığında uygun denilebilecek bir fiyat etiketine sahip.

Otomobil üreticisi Nio, EC7 olarak adlandırdığı elektrikli SUV modelinin tanıtımını yaptı. EC7, birçok özellik barındırıyor ve bu özelliklerin karşılığında uygun denilebilecek bir fiyat etiketine sahip.

Çin piyasasında ürettiği elektrikli araçlar ile ön plana çıkan Nio, düzenlediği etkinlikte yeni SUV modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. EC7 isimli bu elektrikli SUV, tasarımıyla ve teknik detayları ile adından söz ettirecek gibi duruyor. Ayrıca bu otomobil, 2023 yılı itibarıyla Avrupa pazarında da satışa sunulacak.

Nio EC7, hali hazırda bulunan diğer SUV modellerine benziyor. Fakat bu otomobili diğer SUV modellerden ayıran özellik var. Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre EC7, dünyanın en aerodinamik elektrikli SUV özelliğini taşıyor. Aracın uzunluğu 4.968 milimetre, genişliği 1.974 milimetre ve yüksekliği 1.714 milimetre değerlerine sahip.

Aracın dış tasarımında ise ince şerit LED farların tercih edildiğini görüyoruz. Kapalı ızgara kısmında farlar yer alıyor. Ayrıca bu farlar hareketli bir yapıda bulunuyor. Bu özelliği ile de sürücü en iyi aydınlatma açısında aracını kullanabiliyor.

Nio EC7, elektrikli çift motoru sayesinde 644 beygir güce sahip ve 850 Nm tork üretebiliyor. Bu güçlü motor sayesinde araç 0’dan 100 kilometreye hızlanmasını 3,8 saniyede yapabiliyor.  Üç batarya seçeneği bulunan araçta, 75, 100 veya 150 kWh'lık bataryalardan biri tercih edilebiliyor. Tercih edilen bataryaya göre, Çin'in CLTC standartlarında 940 kilometre menzile kadar ulaşabiliyor..

Nio EC7, 70.100 dolarlık başlangıç fiyatı ile satışa sunuluyor. En dolu paketinin fiyatı ise 78.447 dolar olarak karşımıza çıkıyor.

Advertisement