Fiat’ın, Avrupa İçin Planları Değişiyor

 Fiat’ın, Avrupa İçin Planları Değişiyor

Fiat modelleri olan Argo, Cronos, Pulse gibi modeller İtalyan otomobil üreticisi Fiat tarafından Güney Amerika pazarında satışa sunduğu modeller arasında yer alıyor. Fiat için ortaya atılan iddia ise ülkesi İtalya’dan geldi.

Fiat modelleri olan Argo, Cronos, Pulse gibi modeller İtalyan otomobil üreticisi Fiat tarafından Güney Amerika pazarında satışa sunduğu modeller arasında yer alıyor. Fiat için ortaya atılan iddia ise ülkesi İtalya’dan geldi. İddialara göre Fiat’ın Avrupa’da satışa sunduğu ürün gamı büyüyebilir.

Gelen iddialara göre Fiat 600 modelinin 2023 yılında Avrupa’da satışa çıkacak olmasıyla birlikte Avrupa pazarında Fiat için yeni bir dönem başlayacak.

Fiat 600 ikinci nesil CMP platformu üzerinde üretimi yapılacak. Ayrıca aracın benzinli motor seçeneği ile birlikte elektrikli motor seçeneği de satışa sunulacak. Hibrit motor seçeneğinin de model üzerinde yer alacağı da iddialar arasında yer alıyor. Söylentilere göre Fiat 600 de kullanılacak olan motor Peugeot’nun PureTech motor ailesinde kullanılan motor ile aynı olacak.

Fiat 600, Polonya da 2023 yılının ikinci yarısında üretilmeye başlanacak.Fiat için bir başka iddia da Panda modeli üzerinden karşımıza çıkıyor.  CMP platformunda üretimi gerçekleştirilecek Panda oldukça maliyetli bir platformda üretilecek. Panda modelinin hacim anlamında daha büyük olacağı da iddialar arasında bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Multipla modelini de Avrupa’da tekrar görebileceğimiz de iddialar arasında yer alıyor. Otomobil, crossover tipinde olacak ve Fiat 500X’in yerini alacak. İki nesil boyunca üretimine devam edilen Multipla, özellikle ilginç tasarımıyla otomobil kullanıcıları tarafından pek beğenilmemişti. Son gelişmeler ile birlikte Multipla model ismini Avrupa’da tekrar görebiliriz.

Advertisement