Elektrikli Sedan Toyota bZ3’ün Tanıtımı Gerçekleştirildi

Elektrikli Sedan Toyota bZ3’ün Tanıtımı Gerçekleştirildi

​​​​​​​Toyota, bZ3 olarak adlandırdığı tam elektrikli sedanının tanıtımını gerçekleştirdi. Etkileyici bir tasarıma ve kabul edilebilir teknik özelliklere sahip olan otomobil, muhtemelen 2024 yılından önce Türkiye'ye satışa sunulmayacak.

Toyota, bZ3 olarak adlandırdığı tam elektrikli sedanının tanıtımını gerçekleştirdi. Etkileyici bir tasarıma ve kabul edilebilir teknik özelliklere sahip olan otomobil, muhtemelen 2024 yılından önce Türkiye'ye satışa sunulmayacak.

Japon otomobil şirketi Toyota, düzenlediği bir etkinlikte ikinci tam elektrikli otomobili bZ3'ün tanıtımını gerçekleştirdi. Bir sedan olarak karşımıza çıkan bZ3, tasarımıyla da teknik özellikleriyle de kullanıcıyı memnun edecek gibi duruyor.

Toyota bZ3'ün dış tasarımı ise bugüne kadar alışkın olduğumuz Toyota tasarımlarından oldukça farklı. Ön tamponu boydan boya kaplayan ince şerit LED farlara sahip olan otomobil, bu tasarımı daha büyük farlar ile destekliyor. Hibrit modellerinde mavi logo kullanan Toyota, bu modelde ise böyle bir tercihte bulunmadığını görüyoruz.

Otomobilin arka kısmını incelediğimizde ise bagaj kapağını tamamen kaplayan arka aydınlatma göze çarpıyor. Gövdeye gömülü kapı kolları ile açılabilir cam tavan da bZ3'ün tasarım detayları arasında dikkat çekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Toyota bZ3, Çin'de yapılan testlere göre 600 kilometre menzile ulaşabiliyor. Şirkete göre özel bir teknolojiye sahip olan batarya, 10 yıl sonra bile performansının yüzde 90'ını korur vaziyette olacak. Yine Çinli kaynaklardan edinilen bilgilere göre bZ3, 178 beygir gücü ile 238 beygir gücü üretebilen iki motor seçeneği ile karşımıza çıkacak. Aracın maksimum hızı ise 160 kilometre olarak sınırlandırıldı.

Toyota bZ3, ilerleyen süreçte önce Çin pazarında satışa sunulacak. Muhtemelen 2024 yılına geldiğimizde, bu araçların Avrupa pazarına satışa sunulduğunu göreceğiz. Aracın fiyatı ise henüz belli değil.