Elektrikli Hyundai İoniq 5 Güvenlik Testinden Tam Not Aldı

Elektrikli Hyundai İoniq 5 Güvenlik Testinden Tam Not Aldı

Hyundai İoniq 5’in aktif ve pasif olarak yer alan güvenlik sistemleri dikkat çekiyor.

Hyundai Ioniq 5’in aktif ve pasif olarak yer alan güvenlik sistemleri dikkat çekiyor.

Ford Mustang Mach-e modelinin ardından şimdi de elektrikli IONIQ 5 modeliyle güvenlik testlerine devam ediyoruz. Bu defa Euro NCAP testini başarıyla bitiren araç olarak Hyundai Ioniq 5 ile buradayız. Yüzde yüz elektrikli Yeni Hyundai Ioniq 5, güvenlik testlerini Mustang Mach-e gibi 5 yıldızla bitirdi.

Hyundai Ioniq 5 Euro NCAP Testinde Derece Elde Etti

Test sonuçları göre, model çocuk yolcu kategorisinde %86, yetişkin yolcu kategorisinde % 88 ve güvenlik yardımı kategorisinde de % 88'lik dereceler elde etti. Zarar görebilecek yol kullanıcıları kategorisinde sadece % 63'ü görebildi. 2022 Hyundai Ioniq 5, crossover - SUV sınıfında Mustang Mach-e ile neredeyse aynı puanlara sahip.

Ayrıca otomobilin ön kısmında yer alan yolcular için orta da hava yastığı bulunuyor, bu da aracın pasif güvenlik özellikleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda test edilen otomobilin 1910 kilogram ağırlığında olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

SUV - Crossover sınıfında, NIO ES8, % 92'lik bir Güvenlik Yardımı puanı elde etmişti. Volkswagen ID.3 modeli % 88, Tesla Model 3 ve Tesla Model X 2019 yılında % 94 seviyesine çıkmıştı. Fakat güvenlik testleri her yıl daha da zorlaştığı için karşılaştırma yapmak pek de mümkün görünmüyor.

Detaylı sonuçlar ise şöyle:

Çocuk Yolcu => % 86

Yetişkin Yolcu => % 92

Güvenlik Yardımcısı => % 82

Zarar Görebilecek Yol Kullanıcıları (Yayalar, sokak hayvanları ve bisikletliler) => % 69

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hyundai Ioniq 5 Çarpışma Testleri

Önden çarpma testi: Araç , 50 km/s hızla sert bir bariyere çarpar.

Direk testi: Test edilen otomobil, 32 km/s hızla ilerlerken bir direğe doğru itilir.

Yandan çarpma testi: Mobil, deforme olabilen bir bariyer, sürücü kapısına 60 km/sa hızla çarpar.

Önden çarpma testi: Aracın genişliğinin yarısı büyüklüğünde karşıdan gelen bir bariyere çarpar. Burada iki araçta 50 km/s hızla ilerlemektedir.

Advertisement