Bakan Varank, Yerli Otomobil TOGG İçin Tarih Verdi!

Bakan Varank, Yerli Otomobil TOGG İçin Tarih Verdi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "85 milyonun ortak hayali olan Türkiye'nin Otomobili Projesi emin adımlarla yoluna devam ediyor." ifadelerini kullanarak yerli otomobil TOGG'a yapılan yatırım miktarını ve ilk aracın seri üretim bandından ineceği

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "85 milyonun ortak hayali olan Türkiye'nin Otomobili Projesi emin adımlarla yoluna devam ediyor." ifadelerini kullanarak yerli otomobil TOGG'a yapılan yatırım miktarını ve ilk aracın seri üretim bandından ineceği tarihi kamuoyu ile paylaştı.

AA tarafından yapılan habere göre Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının 2022 yılı bütçesinin sunumunda, küresel salgının 2021'de ülke ekonomileri üzerinde ciddi baskılar oluşturmaya devam ettiğini dile getirdi.

Bakan Mustafa Varank, yerli otomobil TOGG'a yapılan yatırım miktarını ve ilk aracın seri üretim bandından ineceği tarihi de paylaştı.

Bakan Varank, "85 milyonun ortak hayali olan Türkiye'nin Otomobili Projesi emin adımlarla yoluna devam ediyor. Bugüne kadar 2,5 milyar liralık yatırım tamamlandı, yıl sonunda bu tutar 3,5 milyar lirayı bulacak. Hedeflendiği şekilde ilk araç, 2022'nin sonunda seri üretim bandından inmiş olacak." ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dünya Devi Gemlik’e Gelecek

Elektrikli araçların kalbi diyebileceğimiz bataryaların, Türkiye'de üretilmesi konusunda da ciddi ilerleme kaydettiklerini dile getiren Bakan Varank, "TOGG ile dünya devi FARASİS, 20 GWh'lik pil yatırımına yakın zamanda Gemlik'te başlayacak. Ayrıca, diğer küresel batarya üreticileriyle de görüşmelerimiz sürüyor. TOGG başta olmak üzere ülkemizde elektrikli araçların yaygınlaşmasını destekleyecek şarj altyapısı konusunda çalışmalarımız hızlandı. Teknik standartları yayımladık. İl il, ilçe ilçe şarj istasyonu ihtiyacını belirledik. Buna yönelik destek mekanizmalarını tasarladık." diyerek sözlerini tamamldı.