DeLorean Alpha5, Pebble Beach'te Tanıtımını Gerçekleştirdi

DeLorean Alpha5, Pebble Beach'te Tanıtımını Gerçekleştirdi

​​​​​​​DeLorean Alpha5, bugün Pebble Beach'te kamuoyuna ilk kez sunulmanın gururunu sürüyor. DeLorean Alpha5, ayriyeten Pazar günü Concept Car Lawn'da da sergileneceğini belirtelim.

DeLorean Alpha5, bugün Pebble Beach'te kamuoyuna ilk kez sunulmanın gururunu sürüyor. DeLorean Alpha5, ayriyeten Pazar günü Concept Car Lawn'da da sergileneceğini belirtelim.

DeLorean, sadece Alpha5 tanıtımı ile yetinmedi. Şirket; Alpha2, Alpha3 ve Alpha4'ü, Alpha5 için "kuşak konseptli araçlar" olarak kamuoyuna sundu. DeLorean CEO'su Joost de Vries, konseptlerin arşivlerde bulunan orijinal DeLorean otomotiv tasarımlardan yola çıkarak oluşturulduğunu ve son 40 yıldaki otomotiv tasarımının temsilleri ile bir araya getirildiğini belirtiyor.

Alpha2, DMC-12'nin halefi olarak kabul edilebilecek bir spor otomobili olarak sunuluyor. Alpha3 için ise oldukça büyük bir lüks sedan olduğunu söylemek mümkün. Alpha4 ise, hidrojen yakıt kullanan bir SUV olarak sunuluyor. DeLorean, geçtiğimiz ay konseptleri paylaşmasına rağmen, şu anda bahsi geçen bu araçların yalnızca renderlarda kalıp kalmadığı ise tam anlamıyla belli değil.

Alpha5'e gelecek olursak, kendisinin Italdesign ile birlikte oluşturulduğunu söyleyebiliriz. Tamamen elektrikli olarak karşımıza çıkan bu model, 0'dan 100 kilometreye hızlanmasını 2.99 saniyede tamamlıyor. Aracın azami hızı ise 250 kilometre olarak belirtildi. Ayrıca aracın 482 kilometrelik bir menzile sahip olduğunu söyleyelim.

Alpha5'in fiyatı konusunda henüz bir bilgi olmadığını belirtelim. DeLorean, araçtan sadece 88 tane üretileceğini belirtti.

Advertisement