Dacia Spring, 2023 Yılının İlk Yarısında Türkiye’ye Gelecek

Dacia Spring, 2023 Yılının İlk Yarısında Türkiye’ye Gelecek

​​​​​​​Dacia Spring, Avrupa’nın en çok satan elektrikli otomobillerinden birisi. Aracın uygun fiyatı sebebiyle birçok ülkede beğenildi ve rekor satış rakamlarına ulaşmayı başardı. Uzun zamandır aracın ülkemizde satışa çıkacağı söyleniyordu.

Dacia Spring, Avrupa’nın en çok satan elektrikli otomobillerinden birisi. Aracın uygun fiyatı sebebiyle birçok ülkede beğenildi ve rekor satış rakamlarına ulaşmayı başardı. Uzun zamandır aracın ülkemizde satışa çıkacağı söyleniyordu. Yapılan açıklama ile birlikte Spring’in ne zaman Türkiye de satışa sunulacağı belli oldu.

She and Girls dergisi tarafından yapılan paylaşıma göre MAİS A.Ş. Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, Dacia’nın sevilen elektriklisi ile ilgili açıklamalar yaptı. Berk Çağdaş, açıklamasında aracın 2023 yılının ilk yarısında Türkiye’ye getirilmesinin planlandığını ifade etti. Aracın fiyatıyla ilgili ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Dacia Spring, şu anda Fransa’da devlet teşvikiyle 12.403 eurodan başlayan fiyatlarla satışa devam ediyor. Diğer ülkelerde ise ortalama 17.890 eurodan satışına devam ediliyor. Araç, 27.4 kWh bataryasıyla birlikte WLTP değerlerine göre 230 kilometre menzile kadar ulaşabiliyor.  Araç, saatte maksimum 125 kilometre hıza ulaşabiliyor. Ayrıca araç, şehir içi kullanımlarda 300 kilometrelik menzili zorlayabiliyor.

Hem AC hem de DC şarj özelliği bulunan araç, hızlı şarj ile 56 dakikada şarj olabilirken AC şarjda ise 4 saat 51 dakikada şarj olabildiğini belirtelim.