Citroen Yeni Logosunun ve Sloganının Tanıtımını Yaptı

Citroen Yeni Logosunun ve Sloganının Tanıtımını Yaptı

​​​​​​​Son yıllarda birçok otomobil üreticisinin markalarını yenileme sürecine girdiğine şahitlik ettik. Hatta yakın geçmişimizde Dacia da benzer bir değişim yaşamıştı.

Son yıllarda birçok otomobil üreticisinin markalarını yenileme sürecine girdiğine şahitlik ettik. Hatta yakın geçmişimizde Dacia da benzer bir değişim yaşamıştı. Değişim sırası şimdi de Citroen'e geldi. 1919 yılında Andre Citroen tarafından seçilen çift şeritli tasarımı ilham alan yeni logo, markanın 103 yıl boyunca geçirdiği evrimi temsil ediyor. Fransız üretici Citroen yeni logosunu yakın zamanda tanıtacağı konsept bir aile aracı üzerinde kullanacak.

Yeni logo dönüşümü, 2023 yılının ortalarında gelecek tüm konseptlerde görmeye başlayacağız. Fransız üretici logo değişimi ile birlikte tasarım dilinde de önemli derecede yeniliğe gidecek. Bu yeni tasarım dili sayesinde sokaktan geçen Citroen modelini diğer araçlardan ayırt edebileceğiz.

2CV ve DS gibi ikonik otomobillerin rengi olan Monte Carlo Blue, markanın yeni kimliğinin temsilcisi olarak seçildi. Aynı zamanda bu renk seçeneği yıllar sonra pek çok modelin renk paletine de ekleneceğini söyleyelim.

Yeni logo geleneksel şeritleri barındırmayı sürdürdüğünü belirtelim. Ancak uzun bir aradan sonra bu şeritler bir yuvarlak içerisine yerleştirilmiş biçimde karşımıza çıkacak.

Buna ek olarak Stellantis çatısı altındaki şirketin sloganı da değişim geçiriyor. Citroen artık "Nothing Moves Us Like Citroen" sloganını kullanacak.

Advertisement