Çip Krizi Nedir? Neden Başladı? Otomotivde Çip Krizi Ne Zaman Biter?

Çip Krizi Nedir? Neden Başladı? Otomotivde Çip Krizi Ne Zaman Biter?

Dünya çapında yaşanan çip krizi birçok sektörü olumsuz etkileyecek gibi görünüyor. Giyilebilir teknolojilerden akıllı telefonlara birçok sektörde çip krizi bekleniyor.

Dünya çapında büyük bir sorun haline dönüşen çip sorunu ülkeler arasında da rekabete sebep oluyor. Giyilebilir elektronikten araç içi elektroniğe kadar teknolojinin birçok kalanında kullanılan çipler koronavirüs salgınının da etkisi ile küresel ölçekte küresel bir dar boğaza neden olabilir. Peki küresel olarak hayatımızı etkileyen çip krizi nedir? Çip krizi ne zaman biter?

Çip Krizi Nedir?

Günümüz teknolojisinin her alanında büyük bir öneme sahip çipler, ülkeler arasında da oldukça büyük bir rekabetin en önemli parçası olarak göze çarpıyor. Sağlık sektöründe kullanılan giyilebilir teknolojiler başta olmak üzere araç içi elektronik sistemlerinin de içinde olduğu birçok farklı sektörde çiplerin önemi oldukça büyük. Öyle ki yaşanan bu çip krizi otomotiv sektörü başta olmak üzere birçok sektörde dar boğazın başrol oyuncusu olacak gibi görünüyor. Otomotiv sektöründen askeri teknolojilere, akıllı telefonlardan bilgisayarlara birçok alanda yaşanan bu küresel çip krizi otomobil fiyatlarının yükselmesine sebep olurken bununla beraber global bir kıtlığa da sebep olacak gibi görünüyor.  

Otomotivde Çip Krizi Ne Zaman Biter?

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Aydın Erkoç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Çip krizi halen dünyada devam ediyor. ÖTV'de yapılan indirim kararı sonrası bunun etkisi daha çok hissedildi. Yeterli çip olmadığı için fabrikalar ara veriyor. Bu nedenle Türkiye'de talebi karşılamak araç bulmak zor. İkinci el araçlara rağbet olacak. Kriz nedeniyle çok donanımlı araç bulmak artık zorlaşıyor. Türkiye dâhil çok sayıda ülkede bundan sonra daha az aksesuarlı araçlar piyasada olacak" ifadelerini kullandı.

Sitemiz üzerinden sıfır araç ve ikinci el araçlara ulaşabilir, dilediğiniz araç için fiyat teklifi alabilirsiniz. Ayrıca güncel otomobil haberlerini takip edebilirsiniz. 

Advertisement