Çinli Elektrikli Otomobil Üreticisi Skywell, ET5 Modeliyle Ülkemize Giriş Yaptı

Çinli Elektrikli Otomobil Üreticisi Skywell, ET5 Modeliyle Ülkemize Giriş Yaptı

Çinli elektrikli otomobil devi Skywell, ET5 isimli modeli ile ülkemize giriş yaptı. Araç, 550 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Çinli elektrikli otomobil devi Skywell, ET5 isimli modeli ile ülkemize giriş yaptı. Araç, 550 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Son zamanlarda Çinli elektrikli otomobil üreticileri, yavaş yavaş isimlerini global anlamda duyurmaya başladılar ve Avrupa’ya doğru yol almaya başladılar.  Bu şirketlerden birisi de bu yılın başında Avrupa pazarına giriş yapan Skywell olarak karşımıza çıktı. Skywell, Avrupa’nın ardından bu kez Ulu Motor distribütörlüğünde ülkemize giriş yaptı.

Çinli otomobil devi tamamen elektrikli modeli ET5, kasım ayı itibarıyla ülkemizde satışa sunuldu. Üç farklı donanım seviyesi ile ülkemize gelen otomobil, 550 bin TL’den başlayan ve 760 bin TL’ye kadar çıkabilen fiyat etiketleriyle karşımıza çıkıyor. Otomobilin tek şarjla 520 kilometre yol yapabildiğini de belirtelim.

Yıl Sonuna Kadar 100 Adet Satmak İstiyoruz

Skywell’in ülkemize gelişiyle ilgili açıklama yapan Skywell Türkiye CEO’su Mahmut Ulubaş, ilk 25 adetlik siparişi araçlar henüz Türkiye’ye gelmeden aldıklarını dile getirdi. Ulubaş, 2021 yıl sonuna kadar hedeflerinin 100 adet satmak olduğunu dile getirdi. Önümüzdeki yıl toplamda 8 bin elektrikli otomobil satışı beklediklerini belirten Ulubaş, bunlardan 1.000’inin Skywell ET5 olmasını dile getirdi. Önümüzdeki 5 yıl boyunca 5 yeni elektrikli modeli de pazara sunacaklarını da dile getirdi.

Çinli markanın ülkemize gelen elektrikli otomobil modeli Skywell ET5, 150 kW’lık güç sunan bir motor sunuyor bizlere. Araç, bu motorla 0’dan 100’e yaklaşık 7,9 saniyede ulaşabiliyor. Skywell ET5’in bataryası için Türkiye’de 8 yıl ve 150 bin kilometre garanti sunuyor. 2011 yılında elektrikli araç üretimine başlayan Skywell, 2018 yılında değerini milyar dolar seviyelerinin çok üzerine çıkarmıştı.

İlerleyen zamanlarda Çinli markanın otomobiline sitemizde yer vereceğiz. Siz de sitemiz üzerinden tüm elektrikli modeller ve diğer modellere ulaşabilirsiniz. Ayrıca sitemiz üzerinden araç karşılaştırmaları yapabilir ve size uygun sıfır km araca bayiye gitmeden sahip olabilirsiniz.

Advertisement