Çin'e Özel Elektrikli Crossover: Mazda CX-30

Çin'e Özel Elektrikli Crossover: Mazda CX-30

Hem araç seveler hem de otomobil firmaları yeni araç tanıtmayı özlemiş olmalı. Yeni nesil otomobilleri inceleyebildiğimiz ve konsept modeller yakından bakabildiğimiz fuarlar, COVID-19 salgınının etkilerini yitirmeye başlaması ile yeniden başladı. Bu fuarl

Hem araç severler hem de otomobil firmaları yeni araç tanıtmayı özlemiş olmalı. Yeni nesil otomobilleri inceleyebildiğimiz ve konsept modeller yakından bakabildiğimiz fuarlar, COVID-19 salgınının etkilerini yitirmeye başlaması ile yeniden başladı. Bu fuarların ilki, Çin'de düzenlenen Şangay Otomobil Fuarı oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Pek çok modele merhaba dediğimiz fuarda, bir ilginç proje de Mazda standından geldi. Plakasında CX-30 EV ismini görebildiğimiz bu araç hakkında elimizde çok fazla detay yok diyebiliriz. Öte yandan bildiğimiz kadarıyla model Çin'e özel olacak ve yılın ikinci yarısında kullanıcılar ile buluşacak.

Parçaların Tamamını Çin Üretecek

Ancak bu gizemli model ile ilgili elimize ulaşan tek bilgiler bundan ibaret. Elimize yer alan bilgilere göre elektrikli kardeşi InsideEVs ise CX-30'un, Mazda'nın orağı olan Changan'a ait bir araç olabileceğini öne sürüyor. Hatta Mazda'nın sadece tasarım ile ilgilendiğini, geri kalan parçaların tamamının Çinli ortak tarafından üretildiğini bile söyleyebiliriz.

Tüm bunların doğru çıkması halinde gözlerimizi Changan'ın S15 E-Pro ve CS55 E-Rock isimli modellerine çevirebiliriz. Mazda tarafından tasarlanan bu modellerden ilki 48.3 kWh, ikincisi ise 84.2 kWh'lik bir bataryaya ile karşımıza çıkıyor. Bu da aracın her halükarda MX-30 modelinden daha fazla menzile sahip olacağını bizlere gösteriyor.

Şimdilik kendisini meraklı gözlerden gizlemeyi başaran araç hakkındaki iddialar yakın zamanda bizlerle buluşacaktır diye umuyoruz.