BMW'den Yeni Elektrikli Süper Otomobil İddiası

BMW'den Yeni Elektrikli Süper Otomobil İddiası

BMW Vision M hibrit ismindeki 607 beygir güç üreten bu süper otomobil maalesef konsept aşamasında takılı kaldı. Marka şuana kadar henüz bir adım atamamış olsa da, Neue Klasse platformu ile birlikte 2025 yılında gelebileceği ihtimali bulunuyor.

BMW Vision M hibrit ismindeki 607 beygir güç üreten bu süper otomobil maalesef konsept aşamasında takılı kaldı. Marka şuana kadar henüz bir adım atamamış olsa da, Neue Klasse platformu ile birlikte 2025 yılında gelebileceği ihtimali bulunuyor.

WhatCar dergisi ile müzakere gerçekleştiren BMW'nin Baş Teknik Sorumlusu Frank Weber yeni bir süper otomobilin geleceği hakkında oldukça ümitli yanıtlar verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu gelinen aşamada BMW'den fiyat/performans açısından mükemmel bir araç beklemekteyiz. BMW’den ürün yelpazesini genişletmek adına bir girişim görmek çok kolay olmayabilir, çünkü bu araçlar büyük yatırım isteyen işler. Alman otomobil firması beklentilerin farkında olmasına rağmen yanlış bir adım atmamak için oldukça temkinli davranıyor.

Elektrikli Motora Sahip Olabilir

Neue Klasse platformunu kullanabilecek bu süper otomobilin dört tekerlekten çekiş sistemli Elektrikli motora sahip olabileceği konuşulmakta. Konu hakkında biraz bilgisi olanlar mühendisler bu elektrikli otomobilin şarj edilme süresini sadece beş dakika gibi bir zaman olduğunu söylemekte.

BMW, bu süper otomobilin geleceği ile ilgili oldukça pozitif açıklamalar yapsa da, Weber, i Vision Circular konsept aracından sonra, i3'ün yerini dolduracak bir şehir otomobilinin gündemlerinde olmadığını söyledi. Weber, ayrıca yeni bir mega şehir aracının şuanda planlarında olmadığını da belirtiyor.

Advertisement