BMW XM Geleceğin Elektrikli Otomobilleri Arasında Yer Alacak

BMW XM Geleceğin Elektrikli Otomobilleri Arasında Yer Alacak

BMW, M tarafından üretilmiş ilk modeli olan M1'i tanıttı. Ortadan motorlu otomobil, 3.5 litrelik sıralı altı silindirli motor kullanmakta. Bu motor 275 bg güç ve 329 Nm tork üretimi sağlıyor.

BMW, M tarafından üretilmiş ilk modeli olan M1'i tanıttı. Ortadan motorlu otomobil, 3.5 litrelik sıralı altı silindirli motor kullanmakta. Bu motor 275 bg güç ve 329 Nm tork üretimi sağlıyor. Uzun bir sürenin ardından yaklaşık 43 yıl sonra Alman firma "M" modeli olan Concept XM ile piyasaya çıktı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

XM konsept otomobili ile M1 teknik açıdan benzer olsalar da aralarında büyük fark bulunuyor. Yüksek sürüş konforuyla XM, SUV ve crossover muadilleri arasında çığır açacak. V8 motora sahip ve şarj edilebilen hibrit araç, 750 bg güç ve 1.000 Nm tork üretimi sağlıyor. BMW, elektrikli otomobilini 2022 yılında tanıtmayı planlıyor.

Tahminlerimizce 48 kilometre elektrikli menzile sahip XM, yeni geliştirdiği bir sürüş sistemini kullanıyor. BMW şuanda teknik detay hakkında bilgi vermedi. Otomobilin batarya büyüklüğü, motor hacmi ve şarj süresi detayları şuanda belirsizliğini koruyor.

BMW XM, büyük ve gösterişli böbrek ızgaralarıyla gözleri üzerine çekiyor. Önden baktığımızda bir Golden Retriever'ı andıran araç, ince LED far tasarımı sayesinde detayları ön plana çıkmış.

BMW 14 kollu ve 23 inç büyüklükteki jantlar ile en büyük jant olarak da tarihe adını yazdıracak. Dört çıkışlı egzoz sistemi aracın, ultra ince stop takımlarıyla genel tasarıma ayak uydurduğunu söyleyebiliriz.

Kabine baktığımızda modern bir tasarım ile karşı karşıya kalıyoruz. Bizleri kendine hayran bırakan; kahverengi deri, bronz renkler ve karbon fiber donanımlarla modern ve retro görüntü sağlıyor. Yeni nesil iDrive 8, devasa ekran ile bizleri karşılayacak.

BMW Concept XM, şimdilik konsept bir otomobil tabi geçtiğimiz yıl tanıtılan modelin çokta uzağında kalmayacağını söyleyebiliriz.

Advertisement