BMW 3 Serisi Yeni Yüzü ve Teknolojileri İle Tanıtıldı

BMW 3 Serisi Yeni Yüzü ve Teknolojileri İle Tanıtıldı

Motor seçenekleri değişmediğini belirtelim.

Motor seçenekleri değişmediğini belirtelim.

SUV ve crossover gövde tipleri ile birlikte gözden düşerek veda etmeye başladığımız gövde tiplerinden biri de sedanlar. Fakat araba sektöründe hala dört kapılı geleneksel modellere önem veren markalar mevcut. BMW de bu markalardan biri.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ürün yelpazesinde en önemli ürünlerden biri olan 3 Serisi'ni kısa süre önce yenilemeye başlayan Bavyeralı, sonunda modeli karşımıza çıkardı. Yenilenen tasarım ve üst düzey yeni teknoloji ile kullanıcılarının beğenisine çıkacak olan sedan model, Touring kardeşiyle birlikte karşımıza çıkıyor.

Güncel BMW modellerinin yaşadığı değişimi 3 Serisi de yaşıyor. Çok büyük bir değişim yaşadığını söylemek doğru olmaz. Yine de ızgarasını az da olsa büyüten model, yeni LED far takımları ile de göz dolduruyor.

Stop takımları daha ince görünen yeni 3 Serisi, "L" şeklindeki stop takımlarını ise korumuş durumda. Bu bölgede bulunan reflektörler il dikey olarak konumlanarak bu "L" tasarımının pekiştirilmesi amaçlanmış.

Asıl değişimin yapıldığı bölüm ise kabin içerisini olduğunu söyleyebiliriz. Geleneksellikten uzaklaşan 3 serisi kullanıcıların her ihtiyacına uygun modernlikte bir kabin ile karşımıza çıkıyor. Kabinin devasa kavisli yekpare cam elemanı, iki farklı ekranı içerisine aldığını belirtelim. Son BMW modellerinde sık sık rastladığımız bu tasarımın bir ayağında 12.3 inç büyüklükte dijital gösterge paneli, diğerinde ise 14.9 inç büyüklükte bir multimedya ekranı bulunduğunu da belirtelim. Orta konsolda ise vites kolunun yerini yine son BMW modellerinde olduğu gibi tuş tasarımı kullanıldığını görüyoruz.

Kaputun altında ise ciddi bir değişim olmadığını söyleyebiliriz. Bilindik motor seçenekleri ile satışa sunulacağını belirtelim. Uluslararası versiyonunda 330i, 330e PHEV ve M340i versiyonları ile satılan model Türkiye de ise 170 bg güç üretebilen 1.6 litrelik turbo benzinli motoru kullanıyor. 320i modeline ise dizel motor seçeneği sunan 320d xDrive Touring modelinin eşlik ettiğini belirtelim. Bu modelden bahsetmişken BMW'nin bu versiyonu da güncellediği belirtelim.

Şimdilik yeni 3 Serisi'nin fiyatı belli olmadı. Fakat 320i ailesinin Türkiye de ki fiyatlarının tamamı 1 milyon TL'nin üstünde olduğunu belirtelim. Bir dönemler Türkiye'nin sevilen premium araçlarından biri olan 3 Serisi, makyaj operasyonu ile fiyatlarında artış gösterebileceğini söyleyebiliriz.

Advertisement