Bayram Yolcuğuluğu Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Bayram Yolcuğuluğu Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Bayram demek tatil demek. Bayram demek ziyaret demek. Bayramda sürücülerin de normalden daha dikaktli olmaları gerekiyor. Çünkü şehirlerarası trafik normalden oldukça fazla. Uzun yola çıkmak için hazırlık yapan sürücüler nelere dikkat etmelidir? İşte uzun

Bayram demek tatil demek. Bayram demek ziyaret demek. Bayramda sürücülerin de normalden daha dikaktli olmaları gerekiyor. Çünkü şehirlerarası trafik normalden oldukça fazla. Uzun yola çıkmak için hazırlık yapan sürücüler nelere dikkat etmelidir? İşte uzun yola çıkmadna önce sürücülerin dikkat etmesi gerekenler...

Doğru Bir Sürüş Pozisyonunuz Olsun!

Güvenli bir yolculuk için ilk yapmanız gereken doğru bir yolculuk pozisyonu oluşturmak. Aracın içerisinde oturma şekliniz oldukça önemli diyebiliriz. Araç hakimiyeti, ayna kontrolü ve kaza esnasında en az hasarla araçtan kurtulmak için 3 adım var. Bunladan ilki doğru sürüş pozisyonu almanzı gerektiğidir. Bu pozisyonu kısaca açıklamak gerekirse pedallara bastığınız zaman bacağınızın düz olmaması gerekmektedir. Dizlerden hafif eğimli vaziyette olması gerekir. Eğer pedallara bastığınız zaman bacaklarınız düz ve gergin bir şekle geliyorsa kaza anında başta kaval kemiği ve diz olmak üzere birçok noktadan zarar gördüğünüzü ifade edelim.

Bunun yanında direksiyonu saat 9.15 açısıy ile tuttuğunuz zaman kollarınızın da dirseklerden kıvrılması yani düz olmaması gerektiğinin altını çizelim. Bunun sebebi bu durumda önünüze ani bir şey çıktığı zaman aracı sağa ya da sola güvenli bir şekilde kaçıramayabilir, aracınız darbe alırsa dirsek ve omuz bölgelerinden yaralanma olasılığınızın artacağı konusudur..

Yola sabah erken saatlerde çıkn. Tabi ki kaliteli bir uyku sonrası bunu yapın. Sürücü iyi bir gece uykusu uyumalıdır. Bireysel farklılık göstermekle beraber, ortalama 7-8 saatlik bir gece uykusu uyumanız gerekmektedir.


Sürücü;

Araç kullandığı an son kilometleri hatırlamakta zorluk çekiyorsa,


Dalıyor ya da dikkati dağılıyorsa,


Sık sık esniyorsa,


Gözlerini açık tutmakta zorlanıyorsa,


derhal dinlenmeli ve varsa yedek şogör yoksa beklenmelidir.

Advertisement