Motor Sporları İçin Heyecanlı Bir Yıl Olacak

Motor Sporları İçin Heyecanlı Bir Yıl Olacak

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, "40'ın üzerinde ulusal ve 10'a yakın uluslararası şampiyonayla yılı tamamlayacağımızı umut ediyorum." dedi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, "40'ın üzerinde ulusal ve 10'a yakın uluslararası şampiyonayla yılı tamamlayacağımızı umut ediyorum." dedi. Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi'nde belediyenin de katkıları ile hafta sonu gerçekleştirilen organizasyonlarda Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Kuzey Makedonya, Moldova, Yunanistan, Arnavutluk, Macaristan, Hırvatistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi ülkelerden sporcular boy gösterdi.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

TMF Başkanı Bekir Uçar, yaptığı bir açıklamada Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak bu yılı motor sporlarının merkezi Afyonkarahisar'da açtıklarını ifade etti. Uçar, Oldukça yüksek bir sayıda kayıt ve start bölgesinde sporcu sayısına sahip olduklarını dile getirdi. Yarışlara 185 kayıt olduğunu ifade eden Uçar, hava şartları nedeni ile bazı ertelemeler olduğunu da dile getirdi. Motokrosun ve sporun doğasında bu durumun yer aldığını ve 6 ülkeden 34 yabancı sporcunun da katılımı ile burada muhteşem bir yarış ve organizasyon yapıldığını ifade etti. Bugünden sonra en heyecan verici, en geleceğe umut verici olan durumun yüzde 50 oranında sporcunun 65, 85 ve 50 cc sporculardan yani çocuk ve genç sporculardan oluşuyor olmasını da sözlerine ekledi.

Afyonkarahisar motokros parkuru küresel anlamda lisanslı en iyi motokros parkurları arasında yer alıyor. 2018-2019 yılları önemli bir yıl olacak. Bu nedenle yabancı sporcuların da Afyon’da yarışmak adına sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti. Bazı kişilerin ise özellikle bu yarış alanın ziyaret etmek için geldiklerini de sözlerine ekledi.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sporcuların rekabetinin sporcuların gelişmesine büyük katkı sağladığını ifade eden Uçar, Uzun bir zamandır Afyonkarahisar Valiliği ve belediyenin çok büyük desteği olduğunu da sözlerine ekledi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu ve sporcularını, çok keyifli, heyecan ve umut verici bir sezon beklediğini ifade eden Uçar Kahramanmaraş merkezli depremlerin hayatı ve sporu etkilediğini söyleyen Uçar sezonun daha önce başlaması gerektiğini de vurguladı. Takvimin sıkışık olduğunu vurgulayan Uçar seçim takviminin de bir kısım faaliyetleri ertelediğini dile getirdi. Türkiye Motosiklet Federasyonu ve sporcularını çok keyifli, heyecan ve umut verici bir sezon için sabırsızlanıyor. Yine 40'ın üzerinde ulusal ve 10'a yakın uluslararası şampiyona ile 2023 yılını geçireceklerini söyleyerek sözlerini noktaladı.