Audi'nin Yeni Elektriklisi: Audi Grand Sphere!

Audi'nin Yeni Elektriklisi: Audi Grand Sphere!

Audi elektrikli araç konusuna yoğun mesai harcamaya devam ediyor. Öyle ki A7 Sportback modelinin yerini alacak Grand Sphere modelini yakın bir zamanda kullanıcılar ile paylaşacak

Özellikle 2020 ve 2021’li yıllarda Audi'nin ürün gamı değişiyor ve bu değişim elektriklenme ağırlıklı bir değişim. Hatta son beş yılı ölçüt alırsak Ingolstadt menşeli üreticinin içten yanmalı motorları arkasında bırakmak adına aldığı çok kritik kararlar var. 2033 yılından itibaren içten yanmalı modellere tamamen nokta koymayı amaçlayan otomotiv devi bu nedenle bizim "EV rüzgarı" dediğimiz değişimin öncülerinden olacak ve bu değişimin en hızlılarından biri olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu değişimini öncülerinden biri olan Sphere. A7 Sportback'in gelecekteki versiyonu olarak tanımlanıyor. Oldukça kısa kaputuna rağmen devasa bir yapıya sahip olan model bu avantajı ile kabin alanını geniş bir şekilde sunuyor sevenlerine. Yayınlanan fragmanlarda yaşam alanının oldukça büyük olduğu da gözlerden kaçmıyor.

Audi Grand Sphere Konsepti Tanıtıldı

Aracın dikkat çeken bir diğer detayı direksiyonu. Dördüncü seviye otonom sistemler ile donatılacak modelin hala bir direksiyona sahip olmasının sebebi "sürüş tecrübesi" olarak açıklanıyor marka tarafından. Bununla beraber henüz tamamen otonom teknolojilerin, hala biraz uzakta olduğunu da unutmayalım. Yine de Alman marka, aracı yakın zamanda tamamen otonom olarak kullanabileceğinizi bizlere vurguluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Şimdilik sadece teaser görselleri karşımıza çıksa da Münih Otomobil Fuarı'nda karşımıza aracın geri kalanını görmeyi tahmin ediyoruz. Audi, 2022 yılında ise Urban Sphere isimli yeni kompakt EV projesinin konseptini de tanıtacak

Advertisement