Nissan Sentra Modelini Geri Çağırdı

Nissan Sentra Modelini Geri Çağırdı

Nissan, 180.000 adet Sentra modelini geri çağırmaya hazırlanıyor. Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi'nin (NHTSA) detaylarına göre, 2020 ve 2021 model yılına ait Sentra'ların direksiyon aksamında büyük bir problem olduğu bildirildi.

Nissan, 180.000 adet Sentra modelini geri çağırmaya hazırlanıyor. Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi'nin (NHTSA) detaylarına göre, 2020 ve 2021 model yılına ait Nissan Sentra'ların direksiyon aksamında büyük bir problem olduğu bildirildi.

Açıklamaya göre üretim aşamasında eğilebilen ufak bir parça, hem sürüş esnasında yoğun titreşim yaratıyor hem de aracın kontrolünü kaybetmenize neden oluyor. Bağlantı parçasının yerinden çıkması halinde, ciddi can ve mal kaybı yaşanabileceğinin de altı çizilmiş. Ancak şimdilik Nissan'ın problemle ilgili bir şikayet kaydı bulunmadığı da gelen bilgiler arasında.

Modellerin Bir Kısmında Bu Sorun Yer Alıyor

Nissan, soruna Aguascalientes tesisinde üretilen modellerin neden olduğunu belirtmiş. Bu tesiste üretilen 138.736 adet Sentra geri çağrılacak. Geri çağrılma kapsamında olan modellerin tamamı 25 Kasım 2019 ve 24 Mart 2021 tarihleri arasında üretilmiş.

18 Temmuz'dan itibaren müşterilere ulaşmaya başlayacak olan Nissan bayileri, bu süreci 5 Ağustos'a kadar tamamlamış olacak. Japon üretici araçları ücretsiz şekilde kontrol ederek, yamulmaya yatkın bağlantı parçasını yenisiyle değiştirecek.

Bu geri çağırma süreci, Sentra'nın başına bu yıl ikinci kez geliyor. Mart ayında Nissan, tam 807.375 adet Sentra modelini stop ışıklarından ötürü geri çağırmıştı. Bu kapsamda çağrılan araçların tamamı, fren ile stop ışığı arasındaki bağlantıyı kaybetmişti.

Advertisement