Audi'nin Sınırlı Sayıda Ürettiği TT modeli

Audi'nin Sınırlı Sayıda Ürettiği TT modeli

Audi, TT modeline veda etmek amacıyla, İspanya pazarına özel 25 adetlik sınırlı üretim gerçekleştirecek.

Audi, TT modelini ilk piyasaya çıkardığında markanın iki kapılı segmentindeki boşluğunu günümüze kadar yeterince doldurmuştu. Ancak şu anda müşterilerin ilgisi, yeni nesil otomobillere de olduğu için sportif, kompakt ve sürüş odaklı araçlar artık eskisine oranla daha az talep görmeye başladı. Bu nedenle Audi’nin TT modelinin üretimini durdurması oldukça olası bir durumdu.

Tasarımı ve Teknolojisi

Audi, bu özel yapım araca "Nogara Blue" isimli rengi ile TT’yi tanıttı. Tasarım açısından, araca S-Line görünümü eklenmiş. Otomobil, Audi Sport imzasına sahip 20 inçlik alaşımlı jantlara sahiptir. Ayrıca, aracın renk seçimlerinde oldukça özgün bir yaklaşım benimsenmiştir. Bununla birlikte kırmızı fren kaliperleri de mevcuttur. Ayrıca, bu özgün renk seçimlerini destekleyen karbon fiber detaylar da araçta bulunmaktadır.

Sportif bir direksiyon simidi ve kabin içinde kullanılan deri malzemeler aracın kullanıcıya daha rahat bir sürüş deneyimine katkı sağlar. Audi Virtual Cockpit ve Matrix LED aydınlatma teknolojisi de vardır. Bu özellikler aracın lüks ve yeni nesil olduğunu kanıtlar niteliktedir.

Motor Ünitesi

5 silindirli ve 2.0 litre turbolu bir motor ünitesi bulunmakta. 250 PS güç üretebiliyor ve bu gücün hepsini kullanabilecek. Maksimum hız ise 250 km/s ile sınırlandırılmış olup. Otomobilin 0’dan 100 km/s hıza ulaşması sadece 5,1 saniyedir.