BYD Seal, Yeni Nesil Teknolojisi ve Ödüllü Tasarımı

BYD Seal, Yeni Nesil Teknolojisi ve Ödüllü Tasarımı

Çinli otomobil üreticisi BYD, 2024 yılının Kasım ayında Seal modelini Türkiye pazarına sunması bekleniyor.

BYD, her modelinde farklı bir konsept tarzıyla tasarım konusunda başarılı bir iş çıkartıyor. Seal modeli de bu konuda oldukça başarılı bir örnek sunuyor. Aracın dış ve iç tasarımı son derece şık ve yeni nesil araçların konseptini başarılı bir şekilde yansıtıyor. Ayrıca, BYD'nin Seal modelinin iF tasarım ödülü aldığını belirtmek de önemlidir. Bu ödül, aracın tasarım kalitesini ve estetiğini onaylayan bir niteliktedir.

Kasa tasarımı

BYD Seal, D-Sedan segmentinde bulunmaktadır. Otomobilin boyutları şu şekilde: 1460 mm yükseklik, 1875 mm genişlik, 4800 mm uzunluk ve otomobilin aks mesafesi 2920 mm'dir. Otomobilin lastikleri Continental markasına ait 235/45 ebatlarına sahip lastikler bulunmakta, ayrıca araç 19 inçlik bir jant kiti ile donatılmıştır.

Otomobilin kapı kulpları gizlenebilir özelliğine sahip olması araca sade bir görünüm katmış. Ayrıca, Seal'in tüm farları LED özelliğine sahiptir. Aracın ön farları tampona kadar uzanan bir kuyruğa sahiptir. Arka stop lambaları ise arka tarafın bir ucundan bir ucuna gidiyor. Yan aynalarda NFC’nin ibaresine benzer bir şekil bulunması kart sisteminin olabileceğini gösteriyor. Yani araca giriş ve çıkışlarımızı kartla gerçekleştirebileceğiz.

Kabin Tasarımı

BYD Seal, kaliteli ve şık bir kabin tasarımıyla bizleri karşılıyor. Deri ve nubuk kumaş karışımı ile tasarlanarak, kullanıcılarına rahat bir sürüş deneyimi sunmakta. Direksiyonun altında 10.25 inçlik bir dijital gösterge paneli bulunmakta, buradan aracın kaç km/saat hızla gittiğini neyin eksik olduğunu ya da bir şeylerin ters gidip gitmediği hakkında araçla ilgili tüm bilgilere sürücünün ulaşmasını sağlıyor. Son olarak otomobilde Dynaudio markasına ait 12 adet hoparlör bulunuyor.

MultiMedia Özellikleri

Otomobilde 15.6 inç büyüklüğünde bir multimedya ekranı bulunuyor. Bu ekran, oldukça başarılı bir yapıya sahip; Kasma veya donma gibi sorunlar bulunmuyor. Hatta oldukça hızlı ve rahat geçişlere sahip ki sürücüler rahat bir şekilde yolculuğunu sürdürebilecek. Ayrıca, Multimedia ekranında sesli komut özelliği de bulunuyor bu özellik Hi BYD diyerek aktifleştirile biliyor. Son olarak belirtmek gerekirse bu bilgi ekranı Android Auto ve Apple CarPlay destekliyor.

Motor Ünitesinin detayları

Otomobilin iki versiyonu bulunmaktadır. Bu iki versiyon ayrı motor ünitelerine ve özelliklerine sahiptir.

Arkadan itişli versiyonu tanıyalım: Tek bir motora sahip. Bu versiyon toplamda 230 kW güç ve 360 Nm tork üretebilmektedir. Otomobilin şehir dışı menzili 570 km şehir içi kullanımda ise 690 kilometre yol kat edebiliyor. Launch Control özelliği kullanılarak, araç 0'dan 100 km/s hıza sadece 5,9 saniyede çıkabiliyor. Ayrıca, her 100 km’de 18.2 kW’lık bir tüketim gerçekleştiriyor.

Dört tekerden çekişli versiyonu tanıyalım: Bu versiyon, çift motora sahiptir ve toplamda 390 kW güç ile 670 Nm tork üretebiliyor. Çift motorun olması aracın tek motorlu versiyona göre daha ağır yapıyor bu nedenle aracın ağırlığı 2185 kilogramdır. Launch Control özelliği kullanılarak, araç 0'dan 100 km/s hıza 3,8 saniyede ulaşabiliyor.

Markanın kendisine ait Blade bataryasını her iki versiyonda da standart olarak sunmaktadır. Modelin maksimum hızı ise 180 km/saat’tir.