2023 Toyota Corolla Tanıtımı Gerçekleştirildi

2023 Toyota Corolla Tanıtımı Gerçekleştirildi

​​​​​​​Toyota, Japonya'ya özel olarak geliştirdiği 2023 Corolla'nın tanıtımını gerçekleştirdi. Türkiye'de satılan Corolla’dan farklı olarak yeni bir far tasarımına sahip olan otomobil, yeni tasarımı ile ülkemize gelip gelmeyeceği henüz belli değil.

Toyota, Japonya'ya özel olarak geliştirdiği 2023 Corolla'nın tanıtımını gerçekleştirdi. Türkiye'de satılan Corolla’dan farklı olarak yeni bir far tasarımına sahip olan otomobil, yeni tasarımı ile ülkemize gelip gelmeyeceği henüz belli değil.

Toyota Corolla'ya baktığımızda, bu otomobil de ilk olarak logosunun alıştığımız Toyota logosundan farklı olduğu dikkatimizi çekiyor. Bu logo Japonya'da uzun zamandır kullanılıyor fakat bu araç Türkiye'ye gelirse, klasik Toyota logosunu kullanmayı sürdürecek. Yani tasarımdaki bu detay çok da önemli değil.

2023 Toyota Corolla'nın iç kısmını incelediğimizde, genel tasarım dilinin korunduğunu görüyoruz. Orta konsoldaki buton yerleşimi ve vites topuzu, satışı süren Corolla ile aynı olduğunu görüyoruz. Fakat iç kısımda çok önemli iki yenilik olduğunu belirtelim. Bunlardan ilki, artık tamamen dijital hale getirilmiş olan gösterge ekranı. İkinci büyük yeniliğin ise bilgi-eğlence ekranında olduğunu görüyoruz. Toyota Corolla'nın 8 inçlik bilgi-eğlence ekranı yerini 10,5 inç büyüklüğündeki kablosuz Apple CarPlay desteğine sahip yeni bir bilgi-eğlence ekranına bıraktı.

Toyota, 2023 model Corolla'nın Japonya dışına çıkıp çıkmayacağına ilişkin bir açıklamada bulunmadı. Eğer otomobillerdeki değişiklikler dünya çapında uygulanmaya başlarsa, Türkiye'de üretilecek olan 2023 Corolla sedanın da bu haberimizdeki gibi görünebileceğini söyleyelim. Yine de bu modellerin şu anda Japonya'ya özel olarak tanıtıldığını belirtelim. Ayrıca Türkiye'de hiçbir zaman bulunmama ihtimallerinin bulunduğunu da söyleyelim.

Türkiye'de en çok satan modeller arasında bulunan Toyota Corolla sedan, Japonya'da 13.700 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Toyota Corolla Hatchback'in başlangıç fiyatı ise 15.100 dolar olarak belirlendi.