Audi Elektrikli Dünyasına Yöneliyor

Audi Elektrikli Dünyasına Yöneliyor

Lman otomotiv devi Audi Çin'e yatırım yapmaya hazırlanıyor. Alman otomotiv devi Elektrikli otomobil modelleri için Çin'de fabrika kuracak.

Dünya elektrikli otomobil pazarının büyük bir kısmına yön veren Çin, yeni bir yatırıma daha ev sahibi olmak için kolları sıvadı. Alman otomobil devi Audi, elektrikli otomobil modelleri için Çin'de fabrika kuracak.

Audi tarafından yapılan açıklamada, yerel elektrikli üretim portföyünün genişletilmesi için Audi FAW NEV Company Ltd. ile önemli bir dönüşüme girildiği vurgulandı. Bu kapsamda Çin’de Premium Platform Elektrik adı altında tam elektrikli Audi modelleri için üretim tesisi kurulacak.

CEO Markus Duesmann, Audi FAW NEV Company’nin Audi’nin Çin’deki elektrikli araca yönelme stratejisinde temel bir rol üstlendiğini ve bu yönde ilerleme isteğinde olduğunu sözlerine ekledi. Audi'nin Çin Bölümü Başkanı Jürgen Unser de Audi FAW NEV Company ile birlikte Çin’de mevcut e-taşıt sektörüne yeni projelere de imza atacaklarını dile getirdi.

Çin'de Fabrika Yükselecek

Audi ortak girişimi ve partneri FAW, geçtiğimiz aylarda yapılan yoğun hazırlıklar sonrası Çin makamlarından gerekli ruhsatları da aldıktan sonra Changchun’daki yeni fabrikayı hemen inşa etmeye hazır durumda olacağını da ifade etti. Söz konusu tesis yılda 150 bin adet karbon nötr elektrikli araç üretim kapasitesine sahip.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2024 yılının sonuna kadar Changchun’a 150 hektarlık bir alan üzerinde tam elektrikli Audi modelleri üretecek çok modern bir fabrika binası yükseleceğini de belirtelim. Tam dijitalleşmiş yöntemlerle işleyecek fabrikada etkinlik ve sürdürülebilirlik ön planda olacak. Changchun’daki fabrika, sadece tam elektrikli Audi -modelleri çıkaracak ilk üretim tesisi olma özelliği de taşıyor.

Advertisement