Aston Martin V12 Vantage İçin Son Teaser Görüntüleri!

Aston Martin V12 Vantage İçin Son Teaser Görüntüleri!

Aston Martin, final versiyonu olarak tanıttığı V12 Vantage ile beraber V12 motorun üretimden kalkacak ve V12 simgeleyen son model olacak.

Aston Martin, final versiyonu olarak tanıttığı V12 Vantage ile beraber V12 motorun üretimden kalkacak ve V12 simgeleyen son model olacak. V12 Vantage’nin ikonik bir otomobili haline gelecek. Cosworth firmasının üretimini sağladığı atmosferik V12 motor, Valkyrie adındaki hiper otomobil için çıkacak. Kendine özgü hiper otomobil sınırlı sayıda üretilecek. Yeni V12 Vantage‘ye böylelikle veda edeceğiz.

Son zamanlarda AMG'nin V8 motor seçeneğine yönelen İngiliz firma, 2030 yılı itibariyle ürün yelpazesindeki otomobillerin çoğunu elektriklendirecek. Dünyada yeni getirilmiş olan emisyon kuralları dahilinde büyük hacimli motorlar tedavülden kalkacak.

Aston Martin bu vedayı sessiz yapmayı düşünmüyor. İngiliz üretici V12 Vantage'ın yeni teaser'ını yayına sundu. Söylentiler doğrultusunda parçaları sınırlı sayıda üretilen V12 Speedster ile beraber paylaşımda bulunacak. Araç 700 bg güç ve 753 Nm tork çıkış sağlayacak.

Vantage şarj edilebilen hibrit otomobillere sıcak bakan Aston Martin yöneticisi Tobias Moers, yeni nesil otomobillerinde daha teknolojik motorlara yer vereceklerini söyledi. Aston Martin ve Mercedes-Benz arasındaki ilişki, İngiliz üretici firmasına yeni fırsatlar yakalamasına yardımda bulunacak.

V12 Vantage, 2022 yılında tanıtımını yapacağı efsanevi motora bu tanıtımla beraber veda edecek.