Alpine A523, 2023 F1 Tanıtıldı!

Alpine A523, 2023 F1 Tanıtıldı!

​​​​​​​2023 Formula 1 başlamadan önce birçok markanın lansman dönemi bizlerin karşısına çıkıyor. Alpine A523 modelinin tanıtımı da gerçekleşti.

2023 Formula 1 başlamadan önce birçok markanın lansman dönemi bizlerin karşısına çıkıyor. Alpine A523 modelinin tanıtımı da gerçekleşti. Haas F1 takımı ile başlayan F1 sezonu öncesindeki lansmanları Alpine markası ile devam etti. Alpi,ne, yeni aracı A523 modelini tanıtması ile lansman tamamlandı.

Alpine A523 modeline ait yeni nesil görüntüler takımın Silverstone'da bizlere sunduğu shakedown (ilk sürüş) testinin ardından basına sızmıştı. Aracın resmi lansmanı ise geçtiğimiz günlerde yapıldı. Alpine, A523 modelinde geçen yıl düzenlendiği renk düzenine oldukça benzer bir renk düzeni olduğunu ifade edelim. Araç hazırlanırken aracın genel olarak tasarım felsefesi de geçen senenin üzerine inşa edilmiş gibi görünüyor.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

 

Alpine modelinin ön bölümüne baktığımız zaman geçen yıla kıyasla daha ince ve düz bir yapının bizleri karşıladığını görüyoruz. Aracın ön kanadının ana planyasına bağlanan burun tasarımı varken sidepod bölümünde yer alan hava girişi ileride tutulup altında büyük bir kesik alan oluşturulduğunun da altını çizelim.

Alpine modelinin sidepodunun omuz bölgesi, geçen yıla göre geriye doğru daha fazla uzatılmış ancak tabana doğru inen kanal tasarımı da oldukça yeni ve şık görünüyor. Aracın motor kapağında geçen yıl raf tasarımına geçen Alpine, A523 modelinde bu tasarımı daha agresif ve şişkin bir şekilde bizlere sunuyor.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Geçen yıl orta grubun önünde güçlü performanslar ile karşımıza çıkan marka dayanıklılık sorunları ile çok fazla puan kaybına uğramıştı. İngiliz - Fransız ekibi bu yıl orta gruptan uzaklaşarak ön grupla farkı kapatmayı da amaçlıyor. Geçen yılın ikinci döneminde Oscar Piastri'nin kontratı ile ilgili bazı sorunlar yaşayan ve Fernando Alonso'nun Aston Martin takımı ile anlaşması ile bir anda kendisini zorlu bir sürecin içerisinde bulan marka, Pierre Gasly ve Esteban Ocon ile Formula 1 serüvenine devam edecek. Alpine takımının yedek pilotu ilse Jack Doohan olacak.

Tüm Formula 1 markalarının lansmanlarının tamamlanmasının ardından takımların çoğunun yeni otomobilleri ile ilk sürüşlerini Avrupa'da yapması sonrası sezon öncesi testler başlayacak. Bu testler, 23 Şubat Perşembe günü Bahreyn'de başlayıp 3 gün devam edecek.