F1, Bu Hafta Sonu Yeni Sıralama Formatını Test Edecek!

F1, Bu Hafta Sonu Yeni Sıralama Formatını Test Edecek!

Mayıs ayı içerisinde Emilia-Romagna GP'sinde ilk kez izleyeceğimiz ancak yarışın iptalinin ardından suya düşen bu yeni çalışma, bu hafta sonu Macaristan'da ilk kez denenecek.

Mayıs ayı içerisindeEmilia-Romagna GP'sinde ilk kez izleyeceğimiz ancak yarışın iptalinin ardından suya düşen bu yeni çalışma, bu hafta sonu Macaristan'da ilk kez denenecek. Son zamanlarda alışılmış formatlardan farklılaşmayı ve hafta sonlarına heyecan getirmeye çalışan F1 yönetimi, bu amaç ile başta sprint yarışları olmak üzere birçok çalışmaya imza attı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yönetimin uzun zamandır sıralama turları için de çalışma yapacağı biliniyor. Ancak gerek şu anki formatın izleyicileri tatmin etmesi, gerek ise 2016 yılının başındaki eleme sistemi gibi denemelerin başarısızlıkla sonuçlanması sebebi ile şimdilik bu alanda önemli bir değişiklik olmadığının altını çizelim. Bu yeni formatın nispeten dokunulmaz olduğunu yönetim kabul ediyor. Bu sebeple sınırlar içerisinde bir değişikliğe de gidecek.

Üç bölümden oluşan sıralama turlarının her bölümünde zorunlu olarak farklı hamurda bir lastik kullanılacak. Bu sayede sürpriz faktörünün de devreye girmesi amaçlanan çalışmalar arasında yer alıyor.

Özel olarak trafiğin yoğun olduğu ilk bölümde sert hamur lastik kullanımı zorunlu olacak. Lastik ısıtamayan sürücülerin kendilerini bir anda arkalarda bulması da bekleniyor. Bu yeni format normalde Mayıs ayı içerisindeki Emilia-Romagna GP'sinde denenecekti, ancak yarış bölgedeki sel felaketinden dolayı iptal edildi ve bu deneme yapılamadı.

F1 tüm bu koşullara rağmen sıralama turlarının büyük önem taşıdığı Macaristan'da bir deneme daha gerçekleştirecek. Bu konuda hafta başında görüşme yapılacak. F1 Komisyonu, sıralama formatının denenmesini de onaylıyor.

Dolayısı ile uzun süre sonra ilk kez sıralama turlarında sert lastik kullanan isimler göreceğiz.