Alfa Romeo Formula 1’de Kalacak Mı?

Alfa Romeo Formula 1’de Kalacak Mı?

​​​​​​​Alfa Romeo markasının Sauber ile kontratı sonlandı ancak marka henüz spordan ayrılıp ayrılmayacağı konusunda bir karar vermedi.

Alfa Romeo markasının Sauber ile kontratı sonlandı ancak marka henüz spordan ayrılıp ayrılmayacağı konusunda bir karar vermedi.

Alfa Romeo markasına baktığımız zaman 2018 yılında Sauber ile Formula 1’e tekrar dönmüştü ve ardından takımın adı tamamen Alfa Romeo olarak güncellendi. Bu büyük çaplı isim sponsorluğu anlaşması 2023 yılında son bulacak. Sauber takımının ismi ise yakın bir zamanda Audi olacak ve bundan dolayı Alfa Romeo ile Sauber'in yolları bu yılın ardından sonlanacak gibi görünüyor. Ancak Alfa Romeo Formula 1'den ayrılıp ayrılmama konusunda net bir karar vermedi. Şu anda tüm seçenekleri değerlendirme kararı aldılar.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Küresel bir yayın organına açıklamalarda bulunan Alfa Romeo şirketi başkanı Jean-Philippe Imparato, ne yapacakları konusunda sakin olduklarını ifade etti. Hayatın böyle bir durum olduğunu ancak 2023 yılı sonrası Formula 1'den ayrılıp ayrılmayacaklarına kesin karar vermediklerini belirtti. Öyle ya da böyle bu konuda hakkında kararı Haziran ayında sonunda vereceklerini sözlerine ekleyen başkan şu anda durumu tartıştıklarını da ifade etti. Önlerinde boş bir sayfa olduğunu dile getiren başkan beklentilerini henüz belirlenemediklerini de sözlerine ekledi. Motor sporları organizasyonunda kalmak adına tüm olası seçenekleri araştırdıklarını ve Haziran ayı sonrası neler yapabileceklerini tüm dünya ile paylaşacaklarını da belirtti. Şirket politikaları gereği motor sporlarındaki varkılarını sürdürmeyi çok istediklerini ifade etse de bu durumu nasıl yapacaklarına henüz karar vermediklerinin de altını çiziyor. Herkesin karmaşık bir dünyada yaşadığını da sözlerine ekledi ve 2024 yılı için her türlü seçeneğe açık olduklarını ifade etti. Çok fazla şey olduğunu ifade eden başkan bu nedenle en iyi kararı vermeleri gerektiğini de ifade etti.

Alfa Romeo takımının Formula 1 organizasyonunda devam etmek için en mantıklı seçeneğinin Haas ile işbirliği yapmak olduğunu görüyoruz ancak bekleyip göreceğiz.

Advertisement