95 Bin TL’lik Araba Türkiye'ye Geliyor: Yok Satacak!

95 Bin TL’lik Araba Türkiye'ye Geliyor: Yok Satacak!

Tata ülkemiz için ekonomik fiyatlı bir otomobil getirmeye hazırlanıyor. Hindistan'da 95 Bin TL'lik etiket fiyatına sahip olan model ülkemizde bakalım ne kadarlık bir fiyat etiketine sahip olacak?

Global ölçekte yaşanan çip krizinin ardından artan otomobil fiyatları araç astın almayı zor bir hale getiriyor. Asya otomobil piyasalarında güçlü bir yere sahip olan Tata'nın Tiaogo modelini Türkiye pazarında satışa sunmaya hazırlandığı ortaya çıktı.

Özellikle küresel ölçekte yaşanan çip krizinin de etkisiyle küresel araç fiyatlarında ciddi artışolduğunu gördük. Yaşanan bu artış Türkiye piyasalarını da olumsuz etkiledi. Otomobil piyasalarındaki artış sonrası dünyadaki çeşitli araba markalarının Türkiye pazarına gireceği ile alakalı birçok iddia ortaya atılıyor. Fiyatlardaki yükseklik alternatif modelleri ve markaları Türkiye'de göreceğimizin bir işareti olabilir.

Örneğin Asya pazarında satılan otomobillere bakalım. ülkemizdeki otomobillerin onların yanında ciddi anlamda Premium sınıfında yer aldığını rahatlıkla belirtebiliriz.

Donanım Anlamında Kullanıcının İlgisini Çekebilir

Ülkemizde ucuz otomobil almanın temel anahtarı da bu durumdaki modellerin Türkiye'de satışa sunulması. Eğer bu ucuz modeller Türkiye'de de satışa sunulursa, 250 bin TL altına, sıfır otomobil alma imkanımız olacağını da belirtelim.

Örneğin Hyundai ve Tata gibi markaların ucuz modellerinin ülkemizdeki fiyatlarını göz önünde bulunduralım. Şu da bir gerçek. Hyundai, Asya'daki ucuz modellerini ülkemizde satışa sunmuyor.

Tiago, TATA'nın en iyi fiyat performans modellerinden biri ve 1199 cc'lik bir motora sahip. Tiago 72 beygirlik güç üretebiliyor. 5 koltuk kapasiteli HB modelin maksimum torku ise 95Nm olarak göze çarpıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yolcu ve sürücü hava yastığı donanımları bulunan klima da yer alıyor. Klima bile diyoruz çünkü otomobilin fiyatı oldukça uygun. Bu otomobil Hindistan'da vergiler dahil 95 bin TL gibi bir rakama kendine alıcı buluyor.

Hali hazırda ülkemizde düşük fiyat aralığına çok fazla otomobil kalmadığını biliyoruz. Tata'nın bu hamlesinin çok da mantıksız olmadığını belirtelim. Bekleyip göreceğiz.

Advertisement