2023 Yılının İlk İki Ayında En Çok Satan SUV Modelleri

2023 Yılının İlk İki Ayında En Çok Satan SUV Modelleri

​​​​​​​Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) tarafından yayınlanan verilerine göre, 2023 yılının ocak ve şubat aylarında en çok satış gerçekleştiren SUV gövde tipindeki 10 araç belli oldu.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) tarafından yayınlanan verilerine göre, 2023 yılının ocak ve şubat aylarında en çok satış gerçekleştiren SUV gövde tipindeki 10 araç belli oldu.

2022 yılında otomotiv sektörü sıfır araç satışında istenilen seviyelere gelememişti. Özellikle pandemi etkisinin sürmesi ve dünya çapında yaşanan çip krizi ile araç satışları otomobil üreticilerinin istediği seviyenin çok altında kalmıştı. 2023 yılı ise 2022 yılına göre ilk iki ayında oldukça hızlı başladı. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) tarafından paylaşılan verilerine göre, Türkiye de otomobil ve hafif ticari araç toplam satışı, 2023 yılının ocak ve şubat aylarında 2022 yılının ocak ve şubat aylarına kıyasla yüzde 50.4 oranında artış gösterdi. Yaşanan bu artış ile birlikte 2023 yılının ocak ve şubat aylarında otomobil ve hafif ticari araç satışı toplam 132.042 adet olarak kayıtlara geçti.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2023 yılının ocak ve şubat aylarında otomobil satışlarına aracın gövde tipine göre baktığımızda SUV türünde olan otomobiller pazarda yüzde 48.9 oran ile en çok tercih edilen gövde tipi olduğunu görüyoruz. İkinci sırada ise yüzde 28.2 oran ile sedan araçlar yer alıyor.

Dünya genelinde aktif olarak kullanılan araçlara baktığımızda artık SUV gövde tipindeki araçların daha çok kullanıldığını görüyoruz. Türkiye de şu an için aktif olarak kullanılan araçların çoğunluğunu sedan gövde tipi oluştursa da SUV gövde tipine olan ilgi her geçen gün artıyor.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2023 yılının ilk iki ayında en çok satılan araçlar yüzde 48.9 oranı oluşturan SUV gövde tipindeki araçlar oldu. Sizler için 2023 yılının ilk iki ayında en çok satan 10 SUV modeli derledik.

2023 Yılının İlk İki Ayında En Çok Satılan 10 SUV Modeli

Advertisement