Audi, Çin'e Elektrikli Otomobil Fabrikası Kuracak

Audi, Çin'e Elektrikli Otomobil Fabrikası Kuracak

​​​​​​​Avrupa Birliği'nin geçtiğimiz günlerde 2035 yılından itibaren içten yanmalı otomobillerin satışını yasaklandığını toplantı kararı sonucunda açıklamıştı.

Avrupa Birliği'nin geçtiğimiz günlerde 2035 yılından itibaren içten yanmalı otomobillerin satışını yasaklandığını toplantı kararı sonucunda açıklamıştı. Bu yasak ile birlikte birçok otomobil firması elektrikli otomobillere yatırım konusunda altyapı hazırlıklarını hızlandırdı. Audi de diğer otomobil firmaları gibi elektrikli otomobil yatırımlarını arttırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Audi, Çin'e 4.5 milyar dolarlık bir yatırım ile elektrikli otomobil fabrikası kuracağını duyurdu.

Audi’nin Çin de ki fabrikayı, Çinli otomobil üreticisi First Automobile Works (FAW) ile kuracağını söyleyelim. Fabrikanın Çin'in Cilin eyaletinin Çangçun şehrinde kurulacağını belirtelim. Elektrikli otomobil fabrika için 30 milyar yuan (4.5 milyon dolar) ortaklaşa yatırım yapılacağını da belirtelim. Audi'nin Çin'e kuracağı ilk elektrikli otomobil fabrikasının 2024'te hizmete açılacağını da söyleyelim.

Audi'nin porsche ile geliştirdiği PPE platformu üzerine inşa edilecek otomobillerin üretimin yapılacağı tesisisin yılda 150.000 adet otomobil üretmesi hedefleniyor. Çin’in, şu anda dünyanın en büyük elektrikli otomobil satışının yapıldığı yer olduğunu da belirtelim.

Advertisement