2023 Nissan X-Trail’in Tanıtımı Yapıldı

2023 Nissan X-Trail’in Tanıtımı Yapıldı

​​​​​​​Nissan’ın, Toyota'nın RAV4 modeline rakip olarak gördüğü yeni hibrit SUV'u X-Trail'in tanıtımını gerçekleştirdi. Araç, elektrikli motoruna güç vermek için benzinli motorunu kullanıyor.

Nissan’ın, Toyota'nın RAV4 modeline rakip olarak gördüğü yeni hibrit SUV'u X-Trail'in tanıtımını gerçekleştirdi. Araç, elektrikli motoruna güç vermek için benzinli motorunu kullanıyor.

Nissan, SUV kullanıcıların favorilerinden biri olan Toyota RAV4’e büyük bir rakip olacak yeni hibrit  X-Trail'i tanıtımını yaptı. Japonya’da tanıtımı yapılan araç bu yaz Avrupa pazarına da giriş yapmış olacak.  Araca, Nissan’ın e-Power aktarma organına ev sahipliği yaptığını da söyleyelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Araç, hibrit araç olarak hem elektrikli hem de içten yanmalı motora sahip olmasına rağmen içten yanmalı motor sadece elektrik motorlar için sadece jeneratör görevini üstleniyor. Böylelikle araç, yolda elektrik motorlarıyla ilerleme sağlıyor.

Elektrikli motorlar için jeneratör görevi gören içten yanmalı motorun, 1,5 litrelik motor hacmine, turboşarja ve üç silindire sahip olduğunu söyleyelim. Aracın önden çekişli modelinde üretilen güç ve tork 150 kW/330 Nm olduğunu belirtelim. Aracın dört çeker modelinde ise aracın arkasına ekstra 100 kW/195 Nm üreten ikinci bir motor da eklendiğini görüyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Nissan’ın hibrit X-Trail modeli, güç aktarma organı dışında standart X-Trail ile aynı özelliklere sahip olduğunu belirtelim. Aracın fiyatıyla ilgili henüz açıklama yapılmadı. X-Trail’in hibrit olmayan modeli ise 36.750 dolardan başlayan fiyatlar ile satışına devam ettiğini belirtelim.

Advertisement