2023 Lamborghini Huracan Sterrato’nun Dış Tasarımı Paylaşıldı

2023 Lamborghini Huracan Sterrato’nun Dış Tasarımı Paylaşıldı

​​​​​​​İtalyan otomobil üreticisi Lamborghini, elektrifikasyon süreci ile birlikte ürün gamında değişiklikler yapmaya başladı.

İtalyan otomobil üreticisi Lamborghini, elektrifikasyon süreci ile birlikte ürün gamında değişiklikler yapmaya başladı. Son zamanlarda yapılan açıklamalarda tamamen elektrikli otomobillerden oluşacak bir ürün gamına geçeceklerini ifade eden şirket, son içten yanmalı otomobili Huracan Sterrato’nun dış tasarımına dair görselleri paylaştı.

Genel olarak aracın dışına baktığımızda 2019 Haziran’daki konsepte oldukça benzediğini söylemek mümkün. Doğal emişli V10 motora sahip olan otomobilin kalın ön ve arka çamurlukları araca oldukça agresif görüntü veriyor. Ön tarafa yerleştirilen LED aydınlatmalar ve tavan rayları aracın araziye çıkmak için oldukça hazır olduğunu gösteriyor.

Arka tarafa eklenen kaput kepçesi ve daha iyi bir kalkış açısı sunmak için değiştirilen difüzör, tasarım bütünlüğünün korunmasına yardımcı olduğunu söyleyebiliriz. Diğer Lamborghini modelleri ile kıyasladığımızda daha farklı bir süspansiyon sistemine sahip olan aracın yerden oldukça yüksek olduğunu görüyoruz.

Özel bir renge sahip olan aracın siyah jantları ve kırmızı fren kaliperleri ile plastik çamurlukları güzel bir uyum oluşturduğunu görüyoruz. Konsepte kıyasla 47 milimetre daha alçak ve 30 milimetre daha dar olan aracın yaklaşma açısı 1 derece iyileştirilirken uzaklaşma açısının da yüzde 6.5 oranında iyileştiğini görüyoruz.

Teknik özelliklerle ilgili henüz bir bilgi açıklanmasa da aracın 4 tekerlekten çekiş sistemine sahip olacağını belirtelim. Araca dair daha fazla ayrıntı 30 Kasım’da Miami, Art Basel'da gerçekleşecek olan tanıtımla birlikte paylaşılacağını söyleyelim.

Advertisement