2023 Honda Prologue Tanıtımı Yapıldı

 2023 Honda Prologue Tanıtımı Yapıldı

​​​​​​​Honda, son günlerde attığı adımlar ile birlikte elektrikli otomobil gamını büyütüyor.

Honda, son günlerde attığı adımlar ile birlikte elektrikli otomobil gamını büyütüyor. İlk olarak Honda e adını verdiği elektrikli hatchback modeliyle karşımıza çıkan şirket, şimdi ise daha büyük boyutlara sahip ve General Motors'un altyapısını kullanan SUV modeli Prologue ile karşımıza çıkıyor.

GM tarafından geliştirilmiş olan Ultium platformu üzerine inşa edilen Honda Prologue, henüz yalnızca tasarımıyla ortaya çıktı. GM'in ürettiği Cadillac Lyriq ve Chevrolet Blazer EV gibi modellerle aynı altyapıya sahip olmasına rağmen oldukça farklı görünüme sahip olan araç, Honda CR-V'nin üzerinde konumlanıyor.

Prologue 3.094 milimetrelik bir aks mesafesi ile karşımıza çıkıyor. Aracın, 4.877 milimetre bir uzunluğa, 1.989 milimetre genişliğe ve 1.643 milimetre yüksekliğe sahip olduğunu belirtelim. Dışarıdan incelediğimizde 21 inç boyutunda olan jantlar oldukça ilgi çekici gözüküyor. Hem ön tarafta hem de arka tarafta çeşitli otomobillerden izlere rastlamış olsak da aracın şık gözüktüğünü söylemek mümkün.

Aracın iç mekanına baktığımızda ise 2 tane büyük ekran sahip olduğunu görüyoruz, dijitale önem verilse de klima kumandaları için hala fiziksel butonlar kullanıldığını görüyoruz. Bunun dışında daha fazla ayrıntıya yer vermeyen şirket, ilerleyen günlerde elektrikli araçla ilgili daha detaylı bir açıklama yapacağını söyleyelim.

Advertisement