2023 Dakar Rallisi Başlıyor

2023 Dakar Rallisi Başlıyor

Dünyanın en zorlu ve tehlikeli yarışları arasında yer alan Dakar Rallisi, yarın Suudi Arabistan'da başlayacak. 2023 Dakar Rallisi, yarın Suudi Arabistan'da start alacak.

Dünyanın en zorlu ve tehlikeli yarışları arasında yer alan Dakar Rallisi, 31 Aralık Cumartesi günü Suudi Arabistan'da başlayadı. 2023 Dakar Rallisi, 31 Aralık'ta Suudi Arabistan'da start aldı.

Başlayacak olan bu Rallide Red Bull sporcuları Nasser Al-Attiyah, Carlos Sainz ve Sam Sunderland'in yanı sıra birçok usta ve çaylak pilot da yerini alacak.

2023 yılında 45. kez koşulacak olan Dakar Rallisi'nde sporcular, 14 etapta yarışacak ve altın madalya için mücadele edecek.

2023 Dakar Rallisi, Kızıldeniz’in kıyı kesiminde kısa bir etap şeklinde start alacak. Bu kısa etap sonrası çıkış sıraları da netlik kazanacak. Startın verilmesi ile maceraya atılacak ve galibiyet arayacak sürücüler, doğuya doğru gaza basacak ve Suudi Arabistan'daki Rubülhali çölündeki zorlu üç etabı geçmek için kıyasıya mücadele edecek.

Dünyanın en zorlu yarışları arasında gösterilen Dakar Rallisi 15 Ocak'ta, ülkenin doğu kıyısındaki Dammam şehrinde son bulacak.

Motor sporları dünyasına baktığımız zaman sporcuların sınırlarını zorlayan yarışlar arasında yer aldığını görüyoruz. Sporcuları en çok zorlayan organizasyonlardan biri olan Ralli, yaklaşık 40 yıllık Afrika ve Güney Amerika macerası sonrası 2020 yılında ilk kez Suudi Arabistan kıyılarında düzenlenmişti.

Dakar Rallisi, Amaury Sport Organisation tarafından her yıl düzenlenen prestijli yol dışı yarışı olarak bilinmektedir. Yarış amatör ve profesyonel yarışçılara açık bir yarıştır ve amatörler toplam yarışçıların oldukça büyük bir kısmını oluşturur.

Advertisement