2022 Volkswagen ID. Aero Konseptinin Tanıtımı Gerçekleşti

2022 Volkswagen ID. Aero Konseptinin Tanıtımı Gerçekleşti

​​​​​​​Volkswagen ID. Aero, 2022 yılının Nisan ayında Pekin Motor Show'da gerçekleşmesi planlanan tanıtımını gerçekleştiremeyince, mecburi olarak erteleme yapmıştı.

Volkswagen ID. Aero, 2022 yılının Nisan ayında Pekin Motor Show'da gerçekleşmesi planlanan tanıtımını gerçekleştiremeyince, mecburi olarak erteleme yapmıştı. Erteleme sebebi olarak, artan koronavirüs vakaların etkinliğin iptal edilmesine sebebiyet verdiğini belirtelim.

Bütün bu sürecin sonunda tanıtımı gerçekleşen Volkswagen ID. Aero 2018 yılında karşımıza çıkan Vizzion'dan ilham aldığını söyleyebiliriz. Modelin, 0.23 gibi etkileyici derecede düşük bir sürtünme katsayısı ile karşımıza çıktığını söyleyelim.

Volkswagen firması, teknik özellikler konusunda sessizliğini korumaya devam ediyor. Volkswagen ID. Aero yaklaşık olarak beş metre uzunluğunda ve 22 inç tekerlekler ile karşımıza çıkıyor. Modelin elektrikli sedan olduğunu ve MEB platformunu kullandığını da belirtelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Volkswagen ID. Aero, Çin'de bulunan FAW-VW'den ve SAIC-VW'den olmak üzere iki farklı Volkswagen bünyesinde satışı yapılacak. Bu modele, 2023 yılının ikinci yarısından itibaren sahip olacak ilk ülkenin Çin olacağını belirtelim. Çin'i ise, Avrupa ve Kuzey Amerika’nın takip edeceğini söyleyelim.