2022 Nissan Leaf Avrupa Topraklarında Tanıtıldı

2022 Nissan Leaf Avrupa Topraklarında Tanıtıldı

Nissan Leaf modelinin yeni jenerasyonu Avrupa topraklarında tanıtıldı. İlerleyen dönemlerde ülkemizde olmasını bekliyoruz.

Nissan, Avrupa pazarlarında Leaf'in güncellenmiş halini nisan ayında ön siparişe açacak. 2022 modeli için dikkat çeken araçta bir teknoloji yükseltmesine yer verilmedi. Ancak aracın dış görüntüsü ve bazı ek özellikler yenilendi.

İlk baktığımız zaman 16 ve 17 inç boyutlarındaki yeni tekerlek seçeneklerinin otomobile eklendiğini belirtelim. Ayrıca yeni renk seçeneklerine kavuşan Leaf, yeni Qashqai ve Ariya ile paylaşılan "Universal Blue" ve "Magnetic" kaplamaları da üzerinde barındırıyor.

Nissan'ın Leaf ile ilgili Avrupa'da iki pil seçeneği ile sunulmaya devam edip etmeyeceği ve kapasiteleriyle ilgili detaylı bir bilgi yer almıyor. Bununla beraber 2021 Leaf için mevcut 40 kW/sa ve 62 kW/sa pilleri de aynı olacak.

Otomobilin sahip olduğu ProPilot teknolojisi, elektrikli otomobilin otomatik olarak durmasını, çalışmasını ve öndeki araçla mesafesini koruyor.

NissanConnect bilgi-eğlence sisteminin en son sürümü de Android Auto ve Apple CarPlay bağlantısını destekliyor.

Fiyatı Netlik Kazanmadı

Yeni Nissan Leaf modelinin fiyatı henüz netlik kazanmadı. Ancak nisan ayındaki ön sipariş döneminde fiyatlar netleşecek.

Advertisement