Huawei’in İlk Elektrikli Otomobil Markasının Çıkış Tarihi Açıklandı

Huawei’in İlk Elektrikli Otomobil Markasının Çıkış Tarihi Açıklandı

Huawei, ilk elektrikli otomobil modeli “AITO M5”in çıkış tarihini paylaştı. Bugüne kadar 6 binden fazla ön sipariş alan elektrikli SUV modelinin, bin 100 kilometrenin üzerinde menzil sunacağı açıklandı. Şirket, aracın bu yılın Mart ayında yollara ineceğin

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, ilk elektrikli otomobil modeli “AITO M5”in çıkış tarihini paylaştı. Bugüne kadar 6 binden fazla ön sipariş alan elektrikli SUV modelinin, bin 100 kilometrenin üzerinde menzil sunacağı açıklandı. Şirket, aracın bu yılın Mart ayında yollara ineceğine de paylaştı.

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, tanıtım etkinliğinde teslimatlarının 2022 yılı içerisinde yapılacağını duyurduğu ilk elektrikli otomobil modeli "AITO M5"in çıkış tarihini buğum kamuoyu ile paylaştı. Bugüne kadar 6 binden fazla ön sipariş alan elektrikli SUV modelinin, bu yılın Mart ayında tüketicilerle buluşacağı ifade edildi. Otomobilin, "Seres" ile yapılan iş birliği kapsamında hazır sistemler ve fabrikalar kullanılarak bu denli hızlı üretilebildiği de vurgulandı.

Huawei Aito M5 Farklı Paketler Şeklinde Satışa Sunulacak

Huawei tarafından aktarılan detaylara göre; Huawei AITO M5, hibrit bir sistem ile kullanıcı beğenisine sunuluyor. Araç, yakıttan elektrik üretip bu elektrikten gücünü alıyor. Bu sebeple, standart içten yanmalı motora sahip aracın yine de benzin istasyonunun yolunu tutması gerektiğini de belirtelim. Aracın 40 kWh kapasitesindeki bataryası, 45 dakika içerisinde yüzde 20 seviyesinden yüzde 80 seviyesine ulaşabiliyor. Tek şarjla bin 100 kilometre menzil sunan otomobil, geniş iç hacmi ile dikkat çekiyor.

Tamamen hayalet gösterge ekranı bulunan SUV modelinin 15,9 inç büyüklüğündeki multimedya ekranı ise yüzde 90 ekran-gövde oranı ve 2K çözünürlük imkânı da sunuyor. Araç ayrıca, Huawei tarafından geliştirilen HarmonyOS işletim sistemi ile tüketici beğenisine sunulmuş durumda. AITO M5'in Türkiye'ye gelip gelmeyeceği ise henüz netlik kazanmadı.

Öte yandan; Huawei AITO M5, birkaç farklı paket halinde pazara sunulacak. Arkadan itişli standart model, 40 bin dolarlık bir fiyat etiketine sahip bir model olacak. Aracın 4x4versiyonu ise 44 bin dolar fiyat etiketine sahip olacak. 4x4'ün tüm teknolojik özelliklerinin üst düzey tutulduğu bir versiyonu da olacak. Bu amiral gemisi model 50 bin dolarlık bir fiyat etiketi ile tüketicilerle buluşacak.