2022 Mercedes-AMG C43 Tanıtıldı!

2022 Mercedes-AMG C43 Tanıtıldı!

Mercedes, uzun bir zamandır yeni C-Serisi'nin AMG türevleri hakkında ipuçları paylaşıyordu. Ancak Mercedes'in ilk kez "teaser kampanyasını" bu kadar kısa tuttuğuna şahit oluyoruz. Büyük bir sürpriz yaparak modelin örtüsünü kaldıran Alman üretici, yeni C43

Mercedes, uzun bir zamandır yeni C-Serisi'nin AMG türevleri hakkında ipuçları paylaşıyordu. Ancak Mercedes'in ilk kez "teaser kampanyasını" bu kadar kısa tuttuğuna şahit oluyoruz. Büyük bir sürpriz yaparak modelin örtüsünü kaldıran Alman üretici, yeni C43 modelini bizlerle paylaştı.

Tasarım anlamında C-Serisi ailesinden çok fazla uzaklaşmıyor yeni C43. Bununla beraber AMG takısının beraberinde getirdiği agresif bir dizayn olduğunu ifade edelim. Panamericana ızgara ve yenilenen ön tampon, yakından tanıdığımız C-Serisi'nin yüzüne çok daha sert bir bakış eklemiş.

Arka kısımda dört yuvarlak çıkışlı egzoz sistemi modelin AMG logosu taşıdığının sinyallerini taşıyor. Bagaj kapağına sabitlenen ince spoiler ise aracın sert görünümünü pekiştiren detaylardan diyebiliriz.

Kaputunun Elektrikli Motor Yer Alıyor

C43'ün kaputunun altında elektrikli bir motora yer verildiğini belirtelim. M139 kod adlı 2,0 litrelik turbolu dört silindirli motora 48 voltluk yarı hibrit desteği ekleyen Mercedes mühendisleri, aracın 410 bg güç ve 500 Nm tork üretmesini sağlamış.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ürettiği bu gücü 9 ileri vitesli otomatik şanzıman ile dört tekerine birden aktaran model, Mercedes'in 4Matic sistemi üzerine inşa edilmiş. AMG mühendisleri bu sistemin güç dağılımını 31/69 şeklinde ayarlayarak arka tekerlere daha fazla güç iletilmesini sağlıyor.

Mercedes şimdilik modelin fiyat etiketini bizlerle paylaşmadı. Ancak kısa süre içerisinde bayilere ulaşmaya başlayacak model hakkındaki son bilgileri yakın zamanda sizlerle paylaşacağız.