2022 Makyajlı BMW iX3 Yeni Özellikleri İle Tanıtıldı

2022 Makyajlı BMW iX3 Yeni Özellikleri İle Tanıtıldı

BMW iX3 modeli yeni özellikleri ile tanıtıldı. Önümüzdeki günlerde kullanıcılarla paylaşılması bekleniyor.

Tamamen elektrikli BMW iX3'ün piyasaya çıkışı iki yıldan uzun sürmüştü. BMW sıfır emisyonlu bu araç üzerinde oynamalar yapmaya devam ediyor. Alman otomobil üreticisi X3 ailesinin elektrikli üyesini, benzinli ve dizel araçlarla uyumlu hale getirmek istiyor. Bunun için de ilk iş tasarım olacak gibi görünüyor.

Mayıs ayı içerisinde Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı internet sitesinde yayınlanan resimlere baktığımız zaman BMW'nin özel araçlara getirdiği orta döngü güncellemesi olarak bilinen "Life Cycle Impulse" ile ince ayarların geldiğini görüyoruz.

Modelin dikkat çeken değişiklikleri arasında şişirilen böbrek ızgaraları yer alıyor. BMW 4 Serisi'ndeki devasa ızgaralara bu modelde yer verilmemiş. Bu model lazer teknolojisi olarak uyarlanabilir Matrix LED'lerle birlikte geliyor.

M Sport Paketi Sunuluyor

2022 iX3 M Sport Paketi ile birlikte kullanıcılara sunuluyor. Standart olarak 19 inç alaşım jantlar mevcut ancak dilerseniz yeni 20 inçlik jantları tercih edebilirsiniz. Bu opsiyon M Performance tarafından aerodinamik güncellemeleri de üzerinde barındırıyor. Dış kısımda yer alan değişiklikleri tamamlayan ve sonunda kalın, siyah bir çerçeveye sahip olan LED stop lambaları da araçta yer alıyor.

Aracın kabini içerisinde güncellenmiş iX3'ün 12,3 inçlik ve tamamen dijital bir sürücü ekranına yer verildiğini belirtelim. BMW, başka bir değişikliği ise spor koltuk eklemekle yapmış.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Daha önce olduğu gibi iX3, 150 kW'lık hızlı şarj sayesinde 10 dakikada 100 kilometreye ulaşabilen WLTP sertifikası olduğunu belirtelim. 80 kWh'lik bir pil ve tam şarjlı bir pille -toplam 74 kWh kullanılabilir kapasitesinin odluğunu belirtelim. WLTP döngüsünde 460 kilometre yol kat ediyor ve bu eski NEDC'den daha realist olmakla birlikte bir EPA rakamı açısından düşük kaldığını da belirtelim.

BMW, yenilenmiş iX3 modelini aracın yerel ve ihracat pazarları için Çin'deki Shenyang fabrikasında üretime alacak. BMW, aracı Eylül ayında 2021 IAA Münih'te kullanıcılara sunmayı amaçlıyor. Bekleyip göreceğiz.