2022 Dünyada Yılın Otomobili Ödülü'nün Sahibi Belli Oldu

2022 Dünyada Yılın Otomobili Ödülü'nün Sahibi Belli Oldu

2005’den beri düzenlenen Dünyada Yılın Otomobili (World Car of the Year) ödülleri,  82 ülkeden otomotiv gazetecileri tarafından sahibini bulurken bu yılın kazananı belli oldu.

2022 Dünyada Yılın Otomobili ödüllerinde finalde yarışan 3 otomobilden kazanan model netleşti.

2005’den beri düzenlenen Dünyada Yılın Otomobili (World Car of the Year) ödülleri,  82 ülkeden otomotiv gazetecileri tarafından sahibini bulurken bu yılın kazananı belli oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu kategorilere göre; yılın en iyi performans otomobili, yılın en iyi tasarımlı otomobili, yılın en iyi şehir otomobili, yılın en iyi lüks otomobili ve toplamda yılın en iyi otomobili olmak üzere 5 farklı alanda ödüller sahibini buluyor.

2022 Dünyada Yılın Otomobili Ödülü için 28 modelden oluşan otomobiller arasından 10 finalist seçilmiş, ardından Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5 ve Kia EV6 modelleri final biletinin sahibi olmuştu.

Kazanan Hyundai Ioniq 5 Oldu

Hyundai IONIQ 5, Dünyada Yılın Otomobili 2022 ödülünün sahibi oldu. Hyundai Ioniq 5, ana ödülün yanında Yılın Elektrikli Otomobili ve Yılın Otomobil Tasarımı kategorilerinde de başı çekerek toplamda üç alma başarısı gösterdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Toyota Yaris, Yılın Şehir Otomobili ödülünü alırken, Yılın Lüks otomobili ödülü Mercedes-Benz EQS modeline gitti.

Advertisement