2022 Citroen C3 Tanıdık Bir Pazarda Farklı Karaktere Bürünüyor

2022 Citroen C3 Tanıdık Bir Pazarda Farklı Karaktere Bürünüyor

Citroen C3 rozetini bölge özelinde yeni bir karakter ile bir araya getiren marka, ortaya güncel tasarım değişikliklerinin ışığında melez bir otomobili ortaya çıkartıyor. Kia Stonic’i akıllarımıza getiren gövde tasarımı ile kamuoyuyla paylaşılan 2022 Citro

Güney Amerika ve Hindistan pazarlarına özel olarak aynı isimde geliştirilen Yeni Citroen C3, markanın yeni tasarım kimliği ile ön plana çıkıyor.

Günümüzde bir çok markada olduğu gibi bir kimlik değişimine geçen Citroen, son yıllarda yakaladığı yükselişi farklı pazarlara göstermek istiyor. Fransız markanın yeni olduğu bölgelerden arasında olan Hindistan da kısa sürede beklentilerin çok büyük olduğu bölgeler arasında yer alıyor. Böylece Avrupa pazarında güçlü bir konumda yer alan Citroen C3 rozetini bölge özelinde yeni bir karakter ile bir araya getiren marka, ortaya güncel tasarım değişikliklerinin ışığında melez bir otomobili ortaya çıkartıyor. Kia Stonic’i akıllarımıza getiren gövde tasarımı ile kamuoyuyla paylaşılan 2022 Citroen C3 ailesi, Hindistan ile beraber Güney Amerika pazarına özel olarak satışa sunulacak. Bu araç, markanın % 30 olarak açıkladığı Avrupa dışı satış payı hedefi için de önemli bir noktada konumlanıyor.

Yeni Citroen C3 Ailesi Hindistan Pazarı İçin Büyük Önem Taşıyor

Yeni Citroen C4 ve Citroen C5 ailesinde karşımıza çıkan ve kökleri 2016’da tanıtılan CXperience konseptine dayanan yeni yüz, bu seçeneği dikkat çekici kılan tasarım dinamikleri arasında yer alıyor. Bununla beraber gövde renginden ayrı olarak seçilebilen tavan ve ayna gibi kişiselleştirme versiyonları da Hindistanlı Citroen C3’ü dikkat çekici kılıyor. Model tasarımı kadar altyapısı da Avrupalı ürün gamından ayrılmakta. Türkiye’de de satılan ürün gamında CMP platformunun üzerine inşa edilen C3’ün bu kombinasyonunda ise fiyatı daha aşağıda konumlandırmaya olanak tanıyan PSA PF1 platformundan yararlanılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Boyut olarak aks mesafesi ve uzunluk gibi uzuvları ile Avrupalı kardeşine benzer seviyede olan modelde 315 lt’lik bagaj hacminin sunulduğunu da söyleyelim. Fiyat ve motor seçenekleri gibi rakamsal detayları önümüzdeki günlerde açıklanacak olan araç ilk olarak 2022 yılının ilk yarısında Hindistan’da satışa sunulacak. İlerleyen süreçte ise Kolombiya, Arjantin, Brezilya ve Peru gibi Güney Amerika ülkeleri de versiyonun yeni durağı olacak.

Advertisement