Lamborghini Huracan Sterrato Tanıtımı Gerçekleştirildi

Lamborghini Huracan Sterrato Tanıtımı Gerçekleştirildi

​​​​​​​Lamborghini'nin son tamamen içten yanmalı motor kullanacak olan aracı bir off-road modeli olacak. Huracan Sterrato şirketin ürettiği en özel modellerden biri olacak.

Lamborghini'nin son tamamen içten yanmalı motor kullanacak olan aracı bir off-road modeli olacak. Huracan Sterrato şirketin ürettiği en özel modellerden biri olacak. Huracan Sterrato’nun resmi tanıtımı Art Basel etkinliğinde gerçekleştirildi.

Yaklaşık 43 milimetre kadar standart Huracan'a göre daha yüksek olan model, Integrated Vehicle Dynamics isimli sürüş sisteminin yeni versiyonuna sahip olacak. Ralli modu bulunan model de düşük yol tutuşuna sahip bölgelerde bu mod tercih edilebilecek.

Model standart Huracan’a göre daha geniş olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca model ürettiği tüm gücü dört tekerine aktaracak. Fren kaliperleri önde 6 pistonlu ve arkada 4 pistonlu şekilde karşımıza çıkarken, otomobilin durmasını sağlayacak. Bridgestone Dueler AT002 all-terrain run-flat lastikleri kullanılan araçta 19 inç büyüklüğünde jantlara yer verildi. Huracan Sterrato için bu lastikler özel olarak üretildi.

Kaputunun altında, Lamborghini'nin ikonik 5.2 litrelik V10 motoruna yer verilen modelde bu motor sayesinde 610 beygir güc ve 560 Nm tork üretebilecek. Bu motor sayesinde Huracan Sterrato 0’dan 100 kilometreye ulaşması sadece 3.4 saniye sürüyor.

Standart bir Lamborghini modeli olmadığını Huracan Sterrato'ya dışarıdan baktığınızda anlayabiliyorsunuz. Tavana yeni bir hava menfezi eklenen aracın ön kısmında ise bir çift yeni ışık takımı yer alıyor. Bu kanal sayesinde aracın içerisine temiz hava çekilmek amaçlandığı aracın mühendisleri tarafından açıklandı.

Huracan Sterrato yalnızca 1500 adet üretilecek ve şirket bu üretimlerine 2023 yılının Şubat ayında başlayacak.