Tamamen Elektrikli Opel Astra Tanıtıldı

Tamamen Elektrikli Opel Astra Tanıtıldı

​​​​​​​Elektrikli otomobil trendine Opel Astra da katılıyor. Opel Astra 32 yıllık tarihi boyunca ilk kez tamamen elektrikli modele sahip olacak. Şirket Astra’nın tamamen elektrikli modelinin resmi tanıtımını gerçekleştirildi.

Elektrikli otomobil trendine Opel Astra da katılıyor. Opel Astra 32 yıllık tarihi boyunca ilk kez tamamen elektrikli modele sahip olacak. Şirket Astra’nın tamamen elektrikli modelinin resmi tanıtımını gerçekleştirildi. Araç, hatchback ve station wagon kasa tipleri ile satışa çıkarılacak.İçten yanmalı motor versiyonları ile aynı platformu kullanacak olan elektrikli modelin tasarım olarak da çok fazla değişikliğe sahip olmadığını belirtelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Astra Sports Tourer Electric adı verilen model ülkenin ilk tamamen elektrikli station wagon kasa tipindeki model olarak şirket tarafından ifade ediliyor. Modelin yalnızca önden çekiş sistemi ve tek elektrikli motor seçeneği ile karşımıza çıkacağı açıklandı. Elektrikli motor 156 beygir güc ve 270 Nm tork üretebilecek.

Yapılan testler sonucunda Astra 416 kilometre menzile ulaşabiliyor. Elektrikli Astra’nın 54 kWh'lik bir bataryaya sahip olduğunu da belirtelim. Opel, elektrikli Astra’nın azami hızını 170 kilometre ile sınırlamayı tercih ediyor. Araç, koltukları dik konumda durur şekil de 516 litre bagaj hacmine sahip olacak. Aracın koltukları yatırıldığında ise aracın sunduğu bagaj hacmi 1.553 litreye kadar çıkabilecek.

Elektrikli Astra gelecek bahar aylarında satışa çıkarılacak ve GSe versiyonunun hemen yanında kendine yer bulacak.