1160 Beygirlik Süper Spor Otomobil FZero Tanıtıldı

1160 Beygirlik Süper Spor Otomobil FZero Tanıtıldı

​​​​​​​Hibrit motor ile gelen süper spor otomobil FZero’nun tanıtımı gerçekleştirildi. Rodin Cars isimli şirkete ait olan bu spor otomobil, 2023 yılında piyasaya çıkarılacak.

Hibrit motor ile gelen süper spor otomobil FZero’nun tanıtımı gerçekleştirildi. Rodin Cars isimli şirkete ait olan bu spor otomobil, 2023 yılında piyasaya çıkarılacak. Otomobile yalnızca 27 kişi sahip olabilecek. Fakat aracı satın alan kişiler, otomobili trafiğe açık alanda kullanamayacak.

Rodin Cars, düzenlediği bir etkinlikte süper spor otomobil FZero'nun tanıtımını gerçekleştirdi. Batman'in hayali otomobili Batmobil’e benzerliği ile dikkat çeken otomobil, teknik özellikleriyle de oldukça ilgi çekiyor. FZero, yalnızca pistte kullanım için üretildiğini söyleyelim.

FZero, 5.500 mm uzunluğunda, 2.200 mm genişliğinde ve 1.130 mm yüksekliğinde olduğunu söyleyelim. FZero'nun ağırlığı ise 698 kilogram. Aracın hafif olmasının sebebi, karbon fiber tercih edilmiş olmasından kaynaklanıyor.

Rodin FZero'nun iç tasarımı ile ilgili hiçbir açıklama yapılmadığını belirtelim. Sürücü kokpiti, tam anlamıyla gizemini koruyor diyebiliriz.

FZero da hibrit motor teknolojisini kullanmayı tercih eden mühendisler, bu araçta 4.0 litrelik bir V10 motor kullandılar. Bu motor, 986 beygir güce sahip ve 910 Nm tork üretebiliyor. Buna elektrik motorunu da eklediğimizde, 1.160 beygir güce ulaşıyor ve 1.026 Nm tork üretebiliyor. FZero'nun 360 kilometre hıza ulaşacağı belirtiliyor.

Yarış pistleri için tasarlanan Rodin FZero, 2023 yılının yaz aylarında hazır hale gelmesi bekleniyor. Rodin Cars, ilk aşamada bu otomobilden sadece 27 adet üreteceğini açıkladı. Otomobile sahip olmak isteyenler 2,2 milyon dolar ödeyerek sahip olabilecek.