Dongfeng Nano Box Tanıtımı Gerçekleşti

Dongfeng Nano Box Tanıtımı Gerçekleşti

Dacia Spring geçtiğimiz yıllarda tanıtıldıktan sonra büyük bir beğeni topladı. Özellikle Avrupa Birliği ülkelerinden teşvikler alan araç uygun fiyatı sayesinde kullanıcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Dacia Spring geçtiğimiz yıllarda tanıtıldıktan sonra büyük bir beğeni topladı. Özellikle Avrupa Birliği ülkelerinden teşvikler alan araç uygun fiyatı sayesinde kullanıcılar tarafından büyük ilgi gördü. Aracın Avrupa pazarını büyük oranda ele geçirdiğini söylersek yanılmış olmayız. Şimdi ise Dacia Spring’e Çin'den bir rakip çıktı.

Dongfeng, Nano Box olarak adlandırdığı otomobilini Dacia Spring'den esinlenerek tasarladığını gözlemliyoruz. Araç daha yakışıklı ön tasarımıyla ve lüks olarak tasarlanmış iç mekanıyla Avrupalı aracı geçmeyi amaçlıyor. İç mekanda Dacia Spring'in aksine 7 inçlik bir dijital gösterge paneliyle 10 inçlik bir multimedya ekranı kullanıcılara sunuluyor.

Dongfeng Nano Box güç üniteleri konusunda da Dacia Spring’i örnek aldığını görüyoruz. Araçta 27,2 kWh'lik bir batarya olduğunu görüyoruz. Ayrıca araç 45 beygir güç üretebilecek.

Bu değerler ile Dacia Spring'de WLTP değerlerine göre 230 km menzile ulaşabilirken Dongfeng aracının 331 kilometre menzile ulaşabileceğini belirtiyor. Aracın satış fiyatına gelecek olur isek 10.000 doların altında bir rakama satılması planlanıyor. Bu da Spring'in Avrupa teşvikli fiyatından oldukça az olacağını gösteriyor.

Advertisement