Avrupa'da Hibrit Araç Satışları Giderek Azalıyor

Avrupa'da Hibrit Araç Satışları Giderek Azalıyor

Geçtiğimiz senelerde yaşanan emisyon sorunu ile birlikte birçok otomobil üreticisi plug-in-hybrid otomobillere önem vermeye başladı.

Geçtiğimiz senelerde yaşanan emisyon sorunu ile birlikte birçok otomobil üreticisi plug-in-hybrid otomobillere önem vermeye başladı. Araçların elektrikli motorlar sayesinde düşük emisyon seviyesine sahip olması otomobil üreticilerinin bu araçlara ilgisini arttırdı. Şu zamana kadar şarj edilebilir hibrit satış rakamları oldukça fazlaydı, fakat son zamanlarda durumun pek de öyle olmadığı gözlemlendi.

Automotive News Europe tarafından yayınlanan son rapor doğrultusunda Avrupa'da şarj edilebilir hibrit satışları her geçen gün düşüş yaşadığı görülüyor. Örnek verecek olursak Fransa'da plug-in hibrit satışları Haziran ayında yüzde 28 oranında azaldığı görülüyor. Bu düşüşü Almanya’nın yüzde 16 oranıyla takip ettiğini görüyoruz. 2019 yılında elektrikli satışlarıyla şarj edilebilir hibrit satışları aynı oranda ilerlerken şimdi her PHEV araç için iki elektrikli otomobil satıldığı görülüyor.

Bu durumun nedeni olarak ise elektrikli otomobillerin yaygınlaşması ve artan akaryakıt maliyetleri olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle pandemi ve savaşın etkisiyle dünya genelinde akaryakıt fiyatları ciddi oranda arttığını görüyoruz. Durum böyle olunca elektrik maliyetlerinin akaryakıt fiyatlarından daha düşük olması kullanıcıları bu araçlara yönlendiriyor.

Advertisement