100 bin Tesla Sipariş Verdiler! Piyasa Değeri Tarihe Geçti

100 bin Tesla Sipariş Verdiler! Piyasa Değeri Tarihe Geçti

ABD'li elektrikli otomobil devi Tesla'nın piyasa değeri, araç kiralama şirketi Hertz'in elektrikli araç filosu için 100 bin Tesla siparişi verdiğini duyurması sonrası ilk kez 1 trilyon doların üzerine çıktı.

ABD'li elektrikli otomobil devi Tesla'nın piyasa değeri, araç kiralama şirketi Hertz'in elektrikli araç filosu için 100 bin Tesla siparişi verdiğini duyurması sonrası ilk kez 1 trilyon doların üzerine çıktı.

Tesla markasının hisseleri, Hertz'in elektrikli araç kiralama hizmetine yönelik yatırım kararının ardından yüzde 9'un üzerinde değer kazandı.

Hisse Değeri Oldukça Yükseldi

Hisse değeri 1000 dolara doğru yaklaşan Tesla'nın piyasa değeri ilk kez 1 trilyon dolar seviyelerine ulaştı.

ABD'li araç kiralama firmalarından Hertz tarafından yapılan açıklamada elektrikli araç filosunu büyütmek için 2022 yılının sonuna kadar 100 bin Tesla aracı sipariş ettiğini bildirmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Firmanın müşterilerinin kasım ayından itibaren ABD'deki büyük pazarlarda ve Avrupa'daki belirli şehirlerde Tesla Model 3 araç kiralayabileceklerini dile getirdi. Hertz, şirketin küresel operasyonlarında yeni elektrikli araç şarj altyapısı da kuracağını da dile getirdi.

Advertisement