Zorunlu Trafik Sigortasında Yeni Düzenleme Geldi

Zorunlu Trafik Sigortasında Yeni Düzenleme Geldi

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu yönetmeliğine bakılırsa, zorunlu trafik sigortası asgari teminatları; araç başına 43 bin TL'den 50 bin TL'ye, kaza başına da 86 bin TL'den 100 bin T

Karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortasında asgari teminat hadleri yükseltildi ve 2022 yılı başında devreye girecek.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu yönetmeliğine bakılırsa, zorunlu trafik sigortası asgari teminatları; araç başına 43 bin TL'den 50 bin TL'ye, kaza başına da 86 bin TL'den 100 bin TL olarak güncellendi.

Yeni düzenleme ile bu tutarlar, 2023 yılı başı itibariyle 54 bin TL ve 108 bin TL olarak karşımıza çıkacak.

Sağlık Giderinde 430 Bin TL Yerine 500 Bin TL

Yönetmelikle yer alan detayda, yılbaşından geçerli olmak üzere sağlık gideri ile sakatlanma ve ölüm teminatları kişi başına 430 bin TL'den 500 bin TL'ye, kaza başına 2.15 milyon TL'den 2.5 milyon TL'ye yükseltildi.

2023 yılından itibaren geçerli olmak üzere bu tutarlar da sırasıyla 540 bin TL ve 2.7 milyon TL olarak güncellenecek.

Yönetmelikle, zorunlu trafik sigortasında; mesleki faaliyette bulunanlar için asgari sigorta teminat tutarları ile koltuk sayısı 10 ve üzeri olan araçlar için bu tutarlara eklenecek teminat tutarları da yeniden düzenlendi.