Zoox Geleceğin Otonom Aracını Tanıttı

Zoox Geleceğin Otonom Aracını Tanıttı

Zoox geleceğin otonom aracını kullanıcılarla paylaştı.  Model güncel otomobillere göre oldukça farklı fakat, özellikleriyle tüm tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

Zoox geleceğin otonom aracını kullanıcılarla paylaştı.  Model güncel otomobillere göre oldukça farklı fakat, özellikleriyle tüm tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

Geleceğin otonom aracını tanıtan Zoox, bu yılın ortasında Amazon tarafından satın alındıktan sonra ilk tam işlevsel, elektrikli otonom aracını kullanıcıların beğenisine sundu. Bu sürücüsüz taksinin yoğun kentler için dizayn edildiği belirtildi. Model tek şarj ile 16 saat çalışma süresine sahip.

Marka tarafından yapılan açıklamaya bakılırsa Zoox, 2014 yılında kuruldu ve kişisel ulaşımı yeniden keşfetmek için yapay zeka, robotik araç tasarımı ve sürdürülebilir enerjinin bir kombinasyonuna bu modelde yer verdi. Herkes için daha güvenli, daha temiz ve daha keyifli bir gelecek marka tarafından öngörülen detaylar arasında.

Saatte 121 KM/S Hıza Ulaşabiliyor

Zoox markasının ABD'de inşa edildiği biliniyor. Küçük bir dolmuşu andıran dizaynı ile beraber model, içerisinde dört yolcuya kadar hizmet verebilme imkanı da sunuyor. Evet, taksi tamamen sürücüsüz olduğu için direksiyon ve benzeri argümanları içinde barındırmıyor. Bunun dışında model 121 km/s hıza ulaşıyor. Ayrıca model dört tekerden yönlendirme sistemine de sahip. Yalnızca 3,63 metre uzunluğa sahip model, dar alanlara sığacak kadar kompakt. Model geri geri gitme ihtiyacı duymadan hemen her alanda ilerleyebiliyor.

Tek Şarj İle 16 Saat Gidebiliyor

Zooxmarkasının sürücüsüz modeli tek bir şarjla 16 saat boyunca çalışabiliyor. Modelde 133 kWh'lik bir pile yer verildiğini de belirtelim. Bu pil, piyasadaki en büyük kapasitelerden biri. Bunların dışında Zoox otonom taksi, normal araçlarda bulunmayan 100 güvenlik özelliğini bünyesinde barındırıyor. Her ayrı koltuk için hava yastığı sunan model, tüm kör noktaları neredeyse tamamen ortadan kaldıran 270 derecelik görüş açısına sahip kamera sistemini de bünyesinde bulunduruyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Marka İçin Önemli Bir Adım

Zoox İcra Kurulu Başkanı Aicha Evans, "İşleyen ve sürüş aracımızı ortaya çıkarmak, şirketimizin tarihinde heyecan verici bir kilometre taşıdır ve otonom hizmeti sunma yolculuğumuzda önemli bir adımdır" ifadelerini kullandı. Zoox sürücüsüz taksi şu anda Las Vegas, San Francisco ve Foster City'de test aşamasında.

Advertisement